Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2005

Verkeerscontrole

Politie hield een verkeerscontrole na klachten uit de buurt

Haaksbergen

Woensdagmiddag 5 januari werd van 16.00 tot 17.00 uur gecontroleerd op de Kruislandstraat in Haaksbergen. Aanleiding voor deze controle zijn de klachten van buurtbewoners, die aangeven dat er regelmatig vrachtauto's door de straat rijden terwijl dit verboden is en dat er te hard gereden wordt. In totaal werden 300 passanten gecontroleerd. Op genoemde tijd reed er geen vrachtauto. Wel werden 3 snelheidsovertredingen geconstateerd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 70 km per uur was. In de Kruislaanstraat geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Een 50-jarige automobilist uit Haaksbergen vond het nodig bij het voorbijgaan tegen een van de agenten zijn middelvinger op te steken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging. In de komende tijd zullen op genoemde locatie meerdere verkeerscontroles plaatsvinden. (05-002077)

Bromfietscontrole

In de binnenstad van Enschede werden bij een controle diverse bromfietsers bekeurd

Enschede

Woensdagmiddag 5 januari werd van 14.00 tot 16.00 uur een bromfietscontrole gehouden op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. 16 bromfietsers werden bekeurd. Het ging hierbij om de volgende feiten: te hoog vermogen bromfiets (11x), ontbreken van verlichting (1x), het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (2x), het niet dragen van een helm (1x) en het ontbreken van een gele plaat (1x). (05-001958)

Eenzijdig verkeersongeval

Oplegger verliest dak

Oldenzaal

Woensdag 5 januari omstreeks 13.35 uur wilde een 35-jarige bestuurder van een truck met oplegger onder het tunneltje van de Eektestraat te Oldenzaal. De oplegger was echter te hoog, waardoor de gehele bovenzijde van de oplegger er afgedrukt werd en op de weg terecht kwam. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de aanrijding heeft er enige tijd geen treinverkeer plaatsgevonden. (05-001854)

Diefstal

Verdachten proberen goederen uit opleggers te stelen

Hengelo

Een oplettende getuige zag op woensdag 5 januari omstreeks 23.50 uur dat vier mannen zich verdacht ophielden bij geparkeerde vrachtauto's op de parkeerplaats bij Frans op de Bult aan de Hengelosestraat te Hengelo. Politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in doch troffen de verdachten, die in een auto waren weggereden, niet meer aan. Later in de nacht werden de personen wederom gezien op dezelfde parkeerplaats. Ook werden enige dekzeilen van vrachtwagens vernield. De verdachten waren weer weggereden in een personenauto. Op basis van het signalement en het kenteken werd later op de A35, knooppunt Azelo, de auto en de vier inzittenden aangetroffen. De vier verdachten, afkomstig uit Eindhoven (2) en Utrecht (2), werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Onderzoek op de parkeerplaats leverde 19 vrachtwagens op waarvan de dekzeilen vernield waren. De gebruikte auto is veiliggesteld voor technisch onderzoek. Van een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Koewacht is een aangifte opgenomen evenals van een 47-jarige chauffeur uit Alphen aan de Rijn. Van de vrachtwagens waren de dekzeilen vernield. Uit één van de opleggers was een doos met cartridges weggenomen, die bij nader onderzoek in de omgeving werd aangetroffen.Twee van de verdachten waren ook niet in het bezit van een identiteitsbewijs en zullen ook hiervoor bekeurd worden. Nader onderzoek wordt ingesteld. (05-002125)

Rijden onder invloed

Bestuurder heeft drugs gebruikt

Oldenzaal

Tijdens een surveillance zien politieagenten op woensdag 5 januari omstreeks 21.20 uur een bestuurder van een personenauto rijden over de Johanna van Burenlaan te Oldenzaal. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van De Lutte, werd gecontroleerd. Bij het openen van het portier kwam een zware weedlucht uit de auto. De bestuurder erkende drugs te hebben gebruikt. De man werd aangehouden en een bloedproef werd afgenomen. Afhankelijk van de uitslag zal proces verbaal opgemaakt worden. (05-002091)

Verkeerscontrole

14 Bestuurders bekeurd

Ootmarsum

Op woensdag 5 januari tussen 13.00 en 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Almelosestraat te Ootmarsum. Zeven bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/h waar 50 is toegestaan. Twee bestuurders droegen geen gordel en één bestuurder had een defecte richtingaanwijzer aan zijn aanhanger. Bij een controle op de Meierij werden vier bestuurders bekeurd voor het niet gebruiken van de parkeerschijf. (05-001880)

Gordelcontrole

Elf bestuurders bekeurd

Tubbergen

Woensdag 5 januari werd gecontroleerd op het gebruik van de autogordel op de Galvanistraat te Tubbergen. Tussen 13 en 14.00 uur werden acht bestuurders bekeurd. Hierna werd gecontroleerd op de Ootmarsumseweg te Tubbergen. Hier werden drie bestuurders bekeurd. (05-001862)

Snelheidscontrole

Kwart van passerende bestuurders rijdt te hard

Hoge Hexel

Mede naar aanleiding van klachten van omwonenden werd er op woensdag 5 januari tussen 12.30 en 15.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hexelseweg te Hoge Hexel. Dat de klachten terecht waren bleek uit het groot aantal overtreders. Van de 564 passerende voertuigen reden er 138 te hard. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. Bij de meting werd gebruik gemaakt van een radarapparaat op statief. Om die reden is de hoogste snelheid niet bekend, maar volgens de radarwaarnemer lag deze ruim boven de toegestane 50 km/h. (05-002013)

T.a.v. de redactie:

Vanuit het district Noordwest-Twente zijn vandaag geen persberichten.

Harrie Holslag/Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --