Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen 06-01-2005

Verdachten van vernieling autospiegels door politie aangehouden TYNAARLO Vannacht zijn een 15-jarig meisje uit Vries en haar 16-jarige vriendin uit Donderen aangehouden terzake vernieling van autospiegels. Nadat een 52-jarige bewoner aan de Dorpsstraat wakker werd van verdacht lawaai, zag hij buiten gekomen, dat de buitenspiegel van zijn auto vernield was. Na onderzoek door de man en de politie werden deze twee jongedames in hun ouderlijke woningen aangehouden als verdachten van deze vernieling c.q. openlijke geweldpleging. Ze bekenden in totaal 3 autospiegels vernield te hebben. Als reden werd opgegeven dat het een kick gaf.

Aanrijding met ernstig gewonde
PEIZE Een 45-jarige Groninger is gisteravond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Groningerweg. De man die tijdens een pechgeval met zijn auto stilstond op de rijbaan en berm wilde zijn auto de berm in duwen. Een achterop komende 60-jarige automobiliste uit Groningen zag de onverlichte auto te laat en botste tegen de duwende bestuurder en zijn auto. De man werd zwaar gewond over gebracht naar het AZG. Zijn toestand is zorgelijk. Beide autos raakten zwaar beschadigd bij het ongeval.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 35-jarige Assenaar werd vannacht gecontroleerd omdat zijn slingerend rijgedrag in combinatie met zijn hoge snelheid opviel. De man bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 715 ug/l. en werd bekeurd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hardnekkige bromfietsbestuurder
MEPPEL Een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Meppel werd gistermiddag meerdere keren bekeurd. De jongeman droeg, evenals zijn duopassagier, geen helm toen ze de politie op de Kleine Akkerstraat tegen kwamen. Beide heren werden hiervoor bekeurd. Toen de politie haar weg wilde vervolgen zagen ze de 16-jarige jongeman wederom zonder helm op zijn bromfiets rijden en een geslotenverklaring in rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd.

Bestuurder met wapens in auto door politie bekeurd EMMEN Een 21-jarige autobestuurder uit Klazienaveen werd vannacht op de Phileas Foggstraat bekeurd. Tijdens controle bleek de man een voor afdreiging geschikt balletjespistool in zijn auto te hebben evenals 2 grote messen. Hij gaf aan de wapens ter verdediging bij zich te hebben. De wapens werden ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen harddrugs
EMMEN Vannacht werd eveneens op de Phileas Foggstraat een auto met inzittenden gecontroleerd. Een 22-jarige inzittende man uit Klazienaveen bleek tijdens deze controle in het bezit te zijn van speed en 18 XTC-pillen. In de kofferbak van de auto van de 23-jarige uit Emmer Compascuum afkomstige eigenaar werd speed en middelen (bijv. weegschaal, gripzakjes) aangetroffen. Tevens gaf de man vrijwillig een busje traangas af dat in de auto lag. Beide heren zijn ingesloten. Onderzoek volgt.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 12.00 uur.Tel. 06-52528707.
Ramona Venema van 12.00 tot 17.00 uur. Tel. 06-52528533

Bert Visser vanaf 17.00 uur. Tel. 06-51611629