Politie Zuid-Holland-Zuid

06/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

06-01-2005 - Persberichten District I

MISHANDELING
DORDRECHT - De politie heeft woensdagmorgen 5 januari een 40-jarige Dordtenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een persoon op 9 december j.l. Een 38-jarige man, eveneens uit Dordrecht, reed toen op zijn fiets in de Transvaalstraat toen hij werd afgesneden door een busje. De fietser zag dat de bestuurder van de bus de Waterbeekstraat in reed en besloot daarop verhaal te gaan halen. In de straat ontstond een vechtpartij. De verdachte is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 5 januari een 34-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en vernieling op 26 november vorig jaar. De man ging langs bij zijn vriendin in de De Josselin de Jongstraat. Toen hij van haar te horen kreeg dat ze een nieuwe vriend had, sloegen de stoppen door. De verdachte die beschonken was, gooide de ruiten van de woning in waarbij een kind op een haar na werd gemist. De verdachte is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 5 januari een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man werd aangehouden in de De Visserstraat. De verdachte zou zijn vrouw jarenlang hebben bedreigd en mishandeld. Ook de zoon zou zijn geslagen door hem. De man is in verzekering gesteld. De vrouw is met haar zoon in een opvangtehuis opgenomen.

AANGEHOUDEN VOOR OPBLAZEN BRIEVENBUSSEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft woensdagavond 5 januari een 37-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op verdenking van het opblazen van brievenbussen op en nabij het Banckertplein in die plaats. Dit gebeurde in de nacht van oud en nieuw. De verdachte blies een aantal brievenbussen van een flat op in het bijzijn van zijn vriendin en kinderen. De politie kon de man aanhouden doordat dader en feit op band waren opgenomen. De man heeft bekend. Hij is heengezonden en krijgt een dagvaarding.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 5 januari een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw op 2 januari j.l. Dit gebeurde in een woning aan de Merwedestraat. Ook wordt de man van jarenlange mishandeling en bedreiging van zijn vrouw verdacht. Dit vond plaats in Dordrecht en Papendrecht in een periode van tien jaar. De man werd in Rotterdam op het politiebureau aan het Cor Kieboomplein aangehouden. Hij is ingesloten.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft woensdagavond 5 januari een 50-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 38-jarige man uit die plaats. Het slachtoffer was bezig met een verhuizing aan de Jollensteiger en had daarom zijn auto met aanhanger op de rijbaan staan. De verdachte kwam aanrijden en stapte uit omdat hij vond dat hij er niet door kon. Tussen beide heren ontstond onenigheid. De verdachte gaf de man een kopstoot waarna een vechtpartij ontstond. D 50-jarige reed vervolgens heel hard weg waardoor mensen opzij moesten springen. Hij kon later op zijn woonboot aan de Ringdijk aan worden gehouden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 5 januari een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man was na een woordenwisseling naar het café geweest. Toen hij thuis kwam sloegen de stoppen door. Hij gooide met meubilair en schopte en sloeg de vrouw. Naar aanleiding van het gegil van de vrouw waarschuwden buren de politie. De man werd ingesloten.