--------------------------------------------------------------------------
    Pionier op gebied van service- georiënteerde architectuur betreedt    
                           Noord-Europese markt                           
--------------------------------------------------------------------------

Systinet opent kantoor in Hilversum, en benoemt sales en marketing directeur en technisch directeur voor Noord Europa Hilversum, 06-01-2005

Systinet, pionier op het gebied van het produceren van software voor service-georiënteerde architecturen, is nu ook actief op de Noord-Europese markt en heeft daarvoor een kantoor in Hilversum geopend. Het bedrijf heeft Norbert Heijke en Kees Neven benoemd tot sales en marketing directeur en technisch directeur voor Noord-Europa. Zij zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van Systinet's marktaandeel in deze regio.

Systinet, in 2000 opgericht in Praag en met haar hoofdkantoor in de VS, heeft een fundamenteel andere visie op de realisatie van een service-georiënteerde architectuur dan momenteel gangbaar is. Om interoperabiliteit tussen applicaties te verkrijgen middels een service-georiënteerde architectuur zijn flexibiliteit en open standaarden erg belangrijk . De huidige integratie oplossingen zijn echter duur en implementatie is bijzonder complex. Systinet heeft producten ontwikkeld die zorgen voor veilige en betrouwbare ontsluiting van bestaande applicaties via webservices; dit tegen aanzienlijk lagere kosten dan concurrerende producten. Dankzij deze benadering groeit het bedrijf momenteel met 400% per kwartaal en heeft het 150 klanten wereldwijd, voornamelijk Global 2000 bedrijven zoals Amazon.com, Motorola, Johnson & Johnson, Société Générale en T-Mobile.

Systinet heeft gekozen voor Nederland als vestiging van het Noord-Europese kantoor, omdat Nederland een goede 'gateway' naar Europa is: het bedrijf verwacht dat het vanuit Nederland snel en efficiënt zijn marktaandeel kan opbouwen in deze regio. Organisaties kunnen de software van Systinet gratis downloaden en er voor een bepaalde periode gebruik van maken. Hierdoor zien zij direct hoe eenvoudig zij kunnen opstarten met het realiseren van een service-georiënteerde architectuur en strategie. Mede dankzij deze benadering heeft Systinet een developers community van zo'n 53.000 ontwikkelaars.

Norbert Heijke, sales en marketing directeur, en Kees Neven, technisch directeur voor Noord-Europa, zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van Systinet's marktaandeel in de landen in deze regio, waaronder UK en Ierland, Benelux, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Heijke en Neven werken al sinds 1992 samen bij diverse bedrijven, waaronder Triple P, CrossView en Cisco Systems. Voor hun komst naar Systinet werkten zij bij webMethods, waar zij mede verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van webMethods in Noord-Europa.

"We geloven sterk in Systinet, het werd ons al snel duidelijk dat het veel potentie heeft," aldus Norbert Heijke. "Systinet heeft een fundamenteel andere visie op hoe IT-architecturen flexibel gemaakt kunnen worden én zij hebben de producten om die visie in de praktijk te brengen. Het is voor ons een fantastische uitdaging om Systinet ook in Noord-Europa op de kaart te zetten."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Systinet
Systinet, opgericht in 2000, biedt de basis voor service-georiënteerde architecturen. Met Systinet's bewezen en op standaarden gebaseerde producten kunnen IT-organisaties snel gebruik maken van bestaande IT-investeringen, heterogene systemen met elkaar laten communiceren, en IT beter in lijn brengen met bedrijfsprocessen. Klanten profiteren van een eenvoudiger en snellere manier om de flexibiliteit en slagkracht van IT te vergroten. Zij kunnen daarbij bestaande IT-middelen herbruiken en de waarde van service-georiënteerde architecturen maximaliseren. Systinet heeft ruim 150 Global 2000-klanten, waaronder Amazon.com, T-Mobile, Johnson & Johnson, BMC Software, Interwoven, JP Morgan, Motorola, Defense Information Systems Agency (DISA) en SAIC. Het hoofdkantoor van Systinet is gevestigd in Cambridge, MA; daarnaast heeft het bedrijf kantoren in Parijs en Amsterdam. Systinet heeft 150 werknemers. Journalisten
Systinet
Norbert Heijke
T: +31 35 646 2630
E: norbert.heijke@systinet.com
Jibe! Marketing Services
Jolanda Prins
T:+31 20 686 6298
E: jprins@jibemarketing.nl
Ref.:SYS0001-34906E