Politie Drenthe

Politie neemt 533 rijbewijzen in

Assen 06-01-2005 - De Drentse politie heeft in 2004 van 533 automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens overtreding van de verkeerswetgeving.

Het gros van de automobilisten dat zijn rijbewijs moest inleveren werd betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur.

Ruwweg 30 procent raakte zijn rijbewijs kwijt wegens het rijden met een te hoog alcoholpromillage (meer dan 1,3)

Bijna de helft van de ingevorderde rijbewijzen is ingevorderd door agenten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld. Veel automobilisten vallen door de mand bij lasercontroles en de onopvallende surveillances van die afdeling. De overige rijbewijzen zijn ingenomen tijdens de normale surveillances in de drie politiedistricten van Drenthe.

In 2003 lag het aantal ingevorderde rijbewijzen op 667 en in 2002 moesten 461 automobilisten direct afstand doen van hun rijbewijs.

Van meer dan 100 automobilisten heeft het Openbaar Ministerie vanwege de ernst van de zaak het rijbewijs vastgehouden tot aan de zitting van de rechtbank.

Te snel op A28
Controleurs van Boetegeld = Sneu Geld hebben woensdagmiddag- en avond bij een radarsnelheidscontrole op de A28 bij Pesse ruim 7900 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er bijna 800 sneller dan 128 kilometer per uur. De snelste kwam langs met 175 kilometer per uur.

Controles komende week
Zaterdag 8 januari is er een snelheidscontrole op de N371 in Bovensmilde en Hoogersmilde.
Zondag 9 januari wordt er op snelheid gecontroleerd op de N34 op het traject Holsloot Gieten en het gedeelte Gieten De Punt. Maandag 10 januari wordt er in de kop van Drenthe onopvallend gecontroleerd op verkeersovertredingen als kleven, te snel rijden, het rijden door rood, het rijden zonder de verplichte autogordel en het zonder helm rijden op een bromfiets.
Dinsdag 11 januari staat de radarauto op de N37 vanaf Holsloot richting Duitsland en op de N48 vanaf Hoogeveen richting Ommen. Woensdag 12 januari is er een snelheidscontrole op de N386 in Donderen en Zuidlaren.
Donderdag 13 januari wordt er op snelheid gecontroleerd op het Oosteinde, de Norgerweg en de Roderweg in Roden.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.rws-avv.nl