Politie Friesland

Inwoner Aldeboarn door geweld om het leven gekomen - verdachte aangehouden

Fryslân 06-01-2005 - De politie heeft woensdag 5 januari 2005 in een woning aan de Tsjerkebuorren in Aldeboarn het levenloze lichaam van de 40-jarige bewoner aangetroffen. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de man door geweld om het leven is gekomen. Diezelfde avond is in Amsterdam een 47-jarige inwoner van Grou aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer.

De politie kreeg omstreeks 15.30 uur een melding van een kennis van het slachtoffer, die zich zorgen maakte omdat er niet gereageerd werd op de deurbel. Toen de politie vervolgens de woning betrad trof men het slachtoffer levenloos in de woning aan. Uit een eerste onderzoek werd al duidelijk dat een misdrijf niet kon worden uitgesloten. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van 25 rechercheurs werd geformeerd en een eerste buurtonderzoek werd opgestart.

Omstreeks 23.00 uur meldde zich op het politiebureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam een 47-jarige inwoner van Grou, de broer van het slachtoffer. Deze man is vervolgens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 40-jarige inwoner van Aldeboarn. Het motief daarvoor lijkt in de relationele sfeer te liggen. De man in de loop van de nacht naar Leeuwarden overgebracht. Hij zal vrijdag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Het TGO zet vandaag het onderzoek voort, onder andere met het vervolg van het buurtonderzoek. Tevens zal vandaag sectie op het lichaam van het slachtoffer worden verricht bij het NFI te Den Haag.