Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 001 JAB
Datum: 6 januari 2005

Ondernemers dingen mee naar E 5000,-- voor winnend arrangement

Recreatieve prijsvraag voor Nationaal Park De Alde Feanen

Friese ondernemers worden uitgedaagd om mee te doen aan een prijsvraag. De opdracht is om een duurzaam recreatief arrangement te ontwikkelen naar of in Nationaal Park De Alde Feanen. De prijs is een bijdrage van maximaal E 5.000,-- in de ontwikkeling van het arrangement. De prijsvraag is deze week uitgezet door de provincie Fryslân in het kader van het Europese project MoPark.

Nationaal Park De Alde Feanen is één van de deelnemers aan het internationale project MoPark. Doel van dit project is het stimuleren van duurzaam vervoer naar/van en in Nationale Parken. Daarnaast wil men toeristen bewustmaken van de natuur. Aan het project doen acht nationale parken, gelegen in diverse landen rondom de Noordzee, mee. Onderdeel van het project is het realiseren van een aantal duurzame arrangementen voor dagjesmensen en toeristen. De projectorganisatie heeft daarom een prijsvraag voor bedrijven uitgeschreven. "Ik ben ervan overtuigd dat ondernemers over veel creativiteit beschikken. Wij willen niet alles zelf verzinnen, want het is juist goed dat men zelf met ideeën komt", aldus verantwoordelijk gedeputeerde Piet Bijman.

Voorwaarde is dat het arrangement (deels) plaatsvindt in De Alde Feanen en dat bezoekers duurzaam vervoerd worden. Hierbij kan men denken aan een combinatie van een dagactiviteit, zoals varen met een fluisterboot, met een overnachting. Extra punten kunnen gescoord worden met het benutten van ICT, het gebruik van bijzondere / innovatieve vervoermiddelen, samenwerken met meerdere partijen, een arrangement in het voor- of naseizoen of voor nieuwe / bijzondere doelgroepen. De prijs is een bijdrage van E 5.000,-- in de ontwikkeling en marketing van het arrangement, zoals adverteren in een tijdschrift, de aanschaf van een duurzaam voertuig, het ontwikkelen van een radio of tv spotje of website.

Jurering
Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld die bestaat uit vertegenwoordigers van Fryslân Marketing, de provincie Fryslân, It Fryske Gea, de VVV en het IVN. De inzendtermijn loopt tot 15 februari 2005. Op 3 maart a.s. worden tijdens een feestelijke uitreiking de prijswinnaars bekend gemaakt.

Wie kunnen er meedoen?
Een groot aantal ondernemers rondom De Alde Feanen en omliggende plaatsen is persoonlijk aangeschreven. Maar eigenlijk kunnen alle ondernemers uit Fryslân meedoen, als toeristen maar duurzaam worden vervoerd en het arrangement zich (deels) afspeelt in het Nationaal Park. Een arrangement van Leeuwarden of Drachten naar De Alde Feanen is heel goed mogelijk. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de provincie Fryslân, mevr. H. van der Schaaf (tel. 058-2925946) of mevr. A. Rozema (tel. 058-2928966). De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op de projectsite www.mopark.net. N 35

N 35

---- --