Ingezonden persbericht


Hollywood Music Hall Tegen Zinloos Geweld

Tegel door burgemeester Opstelten uitgereikt aan Fred Diaz Bauste

WOERDEN/ ROTTERDAM, 6 januari 2004 - Fred Diaz Bauste van Hollywood Music Hall en tevens Ambassadeur van de Discothekenbranche heeft gisteravond van Koninklijk Horeca Nederland een tegel met een lieveheersbeestje gekregen. Het lieveheersbeestje is het symbool van de campagne Tegen Zinloos Geweld.

Directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland reikte de tegel met het bekende lieveheersbeestje uit aan rappers Lange Frans en Baas B, die deze samen met Bart Wisbrun van de stichting Tegen Zinloos Geweld aan de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten overhandigden. Deze gaf de tegel tenslotte namens de sector Discotheek- en Zaalbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland aan Fred Diaz Bauste van Hollywood Music Hall. De discotheek ontving de tegel omdat het er voor heeft gezorgd dat veilig uitgaan in Rotterdam een prominente plek op de politieke agenda kreeg. "Hollywood Music Hall werkt heel goed samen met de gemeente en politie op het gebied van veiligheid," zegt Jeu Claes, die daaraan toevoegt dat "geweld niet thuishoort in de maatschappij en al zeker niet in de horeca!"

In de kranten staan regelmatig berichten over zinloos geweld. "De horeca houdt zich als gastheer van de samenleving primair bezig met het welzijn van haar gasten. Geweld hoort daar niet bij," zegt voorzitter Esther Herber-Zey van de sector Discotheek- en Zaalbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland. "Hollywood Music Hall heeft in het verleden al aangetoond dat het veiligheid in zijn algemeenheid zeer serieus neemt. Vandaar dat we hen met deze tegel willen stimuleren op de ingeslagen weg door te gaan. Fred Diaz Bauste is op velerlei gebied een voorbeeld voor collega's, vandaar dat hij in februari 2004 werd gekozen tot Ambassadeur van de Discothekenbranche."

Geweld is een groot maatschappelijk probleem. De horeca heeft daar als huiskamer van de samenleving veel last van. Binnen is het veilig, maar op straat is de politie druk bezig met het oplossen van rotzooi, die door een zeer klein percentage van de bezoekers van een uitgaansgebied veroorzaakt wordt. De overheid verlegt steeds vaker de verantwoordelijk voor openbare ruimten naar de horecaondernemer, terwijl veiligheid toch primair een taak is van de politie. Koninklijk Horeca Nederland pleit dan ook al tijden voor speciale uitgaanspolitie, die gespecialiseerd is in het handhaven van de openbare orde in uitgaansgebieden.

Tijdens de avond traden de rappers Lange Frans en Baas B op met hun hit tegen zinloos geweld Hoeveel zullen er nog komen?

Noot voor de redactie (