Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
6 januari 2005

Ludieke actie Groninger ondernemers voor slachtoffers Azië: McDoneert

Doneer geld via 'Monopoly-spaaractie' van McDonald's

Een aantal clubs van jonge ondernemers in Groningen slaan onder de naam 'Grunn Helpt' de handen ineen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de natuurramp in Azië. Met een ludieke actie: via de Monopoly-klantenspaaractie van McDonalds worden zoveel mogelijk prijzen omgezet in contanten. Dat geld zal direct gestort worden op giro 555. Daarnaast zal 'Grunn Helpt' zelf één of meerdere projecten in het rampgebied adopteren.

De actie lift mee op de huidige Monopoly-actie van fastfoodketen McDonald's. Klanten krijgen daar bij elke drankconsumptie of een grote portie friet een straatstickertje. Deze kan soms worden ingeleverd voor een cadeau, maar klanten kunnen ook doorsparen tot een stratenreeks compleet is. Hiervoor wint de klant de bijbehorende prijs. Naast vele kleinere prijzen zijn er ook auto's, camcorders en verre reizen te winnen. De kans om als individuele deelnemer zo'n prijs te winnen is echter vrij klein. Maar door deze stickers gezamenlijk in te zamelen zal een aantal prijzen zeker geïncasseerd kunnen worden. Deze organisatie zorgt ervoor dat de prijzen bij McDonald's worden opgehaald en worden omgezet in klinkklare munt voor Giro 555.

Inleveradres: antwoordnummer
Mensen die de Monopoly-stickers hebben, kunnen deze sturen naar het antwoordnummer van Grunn Helpt, antwoordnummer : Grunn Helpt
p/a KvK
Antwoordnummer 459
9700 WB Groningen.
Meer informatie over deze actie is te lezen op een speciale website, www.grunnhelpt.nl. Deze actie wordt mede ondersteunt door de Kamer van Koophandel Groningen.

Initiatiefnemers
Grunn Helpt is een initiatief van verschillende ondernemersnetwerken in Groningen: Equites het Netwerk, Jonge Bedrijven Netwerk Groningen (JBN), Jongeren Commerciële Club Groningen Nieuwe Garde, StudEnterprise en Stichting Diversiteit en Arbeid Groningen. Grunn Helpt wil met een concreet project een bijdrage leveren aan de wederopbouw. Welk project dit precies zal zijn wordt later bepaald, maar gedacht kan worden aan bijvoorbeeld de herbouw van een schoolgebouw.


---

Informatie

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Maarten Goddijn op nummer 06-48177908 Of Jan Heida op nummer 06-55383576.
E-mail: info@grunnhelpt.nl

---- --