Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

99 kinderuitstapjes en 400 tips voor een dagje uit

NIEUWE VVV-GIDS ACHTERHOEK VERSCHENEN

ZUTPHEN Met de uitgave van de nieuwe VVV-Gids Achterhoek 2005 heeft het Achterhoeks Bureau voor Toerisme de traditionele VVV-gidsen een nieuwe invalshoek gegeven. Een moderne vormgeving, bijzondere aanbiedingen en pakkende foto s brengen een kleurrijk beeld van een veelzijdig vakantiegebied naar voren. Met liefst 99 tips voor kinderuitstapjes wordt de Achterhoek als ideaal vakantiegebied voor ouders met kinderen op de kaart gezet. Speciale aanbiedingen in hotels en bungalowparken maken de streek ook de moeite waard voor diegenen die juist zónder de kinderen op vakantie gaan. De VVV-Gids fungeert bovendien als ideeënbron voor alle mogelijke uitstapjes in de Achterhoek. Want alle mogelijke openingstijden en toegangsprijzen zijn erin vermeld.

Gratis fiets- en wandelroute

Om de gids nóg aantrekkelijker te maken zijn een fietsroute en een wandelroute (uiteraard met routekaart!) in de gids ingehecht. Bij deze twee tochten hoort uiteraard weer een aantrekkelijke aanbieding, zodat menigeen zich extra welkom voelt in dit vakantiegebied. De gids bevat daarnaast een opsomming van alle mogelijke andere fiets-, wandel-, paardrijd- en skeelertochten die de Achterhoek rijk is. Bij iedere tocht is aangegeven welke routebordjes er in de streek horen te worden gevolgd en wat de meest voor de hand liggende startplaatsen zijn. Interesse in tochten onder leiding? Kompaslopen, kanovaren of zelfs abseilen? In de gids staan organisatoren met naam en telefoonnummer.

Kindervakanties

De Achterhoek is bij uitstek geschikt voor een kindervakantie. Het grote aantal bijzondere kinderroutes voor kinderen in alle leeftijdscategorieën, zelfs al vanaf 2 jaar (!) maakt een verblijf alleen al de moeite waard. Welke thema s de routes hebben, waar en tegen welke prijzen ze verkrijgbaar zijn, is vermeld in de VVV-Gids. Voeg de speciale kinderrondleidingen door musea en tal van kinderattracties hieraan toe en je krijgt liefst 99 mogelijke kinderuitstapjes gepresenteerd.

Onmisbare wegwijzer

De 134 pagina's dikke gids is een compleet naslagwerk. Niet alleen de kinderuitstapjes en vierhonderd mogelijk andere ideeën voor een dagje uit worden in het drukwerk nog eens aangevuld. Aangevuld met de belangrijkste evenementen van 2005, van bloemencorso tot fietsvierdaagse. Als toetje is een overzicht van alle hotels, campings, vakantiewoningen, groepsverblijven en restaurants opgenomen. Liefst vijfhonderd gastheren voor een geslaagde vakantie in de Achterhoek.

Waar is de gids te koop?

De gids is vanaf de eerste week van januari te koop bij alle VVV's in Nederland, de boekhandel en het toeristisch bedrijfsleven in de Achterhoek. De verkoopprijs is slechts ¬ 3,95. Bovendien wordt de gids van 12 tot en met 16 januari 2005 verspreid op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

Zutphen, januari 2005.

EOA/ea.