AutoRai

Internationale onderscheidingen voor Ferrari Maserati Group

(6-1-2005)
2004 was een opmerkelijk jaar voor de Ferrari Maserati Group, en niet alleen op het gebied van verkopen, maar ook dankzij het feit dat diverse modellen een grote hoeveelheid aan onderscheidingen hebben ontvangen van toonaangevende internationale automobieltijdschriften.

De modelreeks van Maserati heeft een aanzienlijke erkenning gekregen, met name de Quattroporte die maar liefst 14 onderscheidingen in de wacht sleepte. Ook de MC12 deelde in de zegereeks.

Maserati MC12
⢠Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de 'Best Things in Life' Awards publiceerde GQ Magazine in haar december uitgave een lijst van 100 meest gewenste zaken op velerlei gebied, van meubilair tot sieraden, auto's en muziek CD's. Dit jaar werd de MC12 gekozen als de beste van alle auto's die waren genomineerd voor de 'Best Things In Life' Award.
⢠De MC12 kreeg ook de ervolle titel 'Dream Car of the Year' bij de 2004 BBC Top Gear Awards. Het prestigieuze Engelse tijdschrift test ieder jaar meer dan 300 nieuwe modellen.

Maserati Quattroporte
⢠Het Amerikaanse toonaangevende lifestyle magazine, de Robb Report, bestempelde de Maserati Quattroporte tot de 'Best of the Best' in de luxueuze executive sedan categorie vanwege het sportieve, elegante en exclusieve karakter. Dit was overigens de 16e maal dat deze verkiezing werd georganiseerd.
⢠De Quattroporte werd ook gekozen tot 'Best Luxury Car in Show' tijdens de Britse International Motor Show in mei 2004. De jury bestond uit een panel van 35 uiterst ervaren auto-ontwerpers en ingenieurs van het prestigieuze IvehE (Institute of vehicle Engineers) en doorslaggevende criteria voor de uitverkiezing waren de fantastische vormgeving en het verfijnde interieur van de Quattroporte.
⢠Het Engelse tijdschrift Top Gear noemde de Quattroporte de 'Limousine of the Year' bij haar 2004 BBC Top Gear Awards. ⢠Ook in de UK verkoos het tijdschrift Wallpaper de Quattroporte tot 'Best Car' tijdens de Wallpaper Design Awards. De auto werd beoordeeld door een jury van internationaal erkende ontwerpers, architecten en modeontwerpers. Zij verkozen het nieuwe Maserati vlaggenschip vanwege de elegantie van het interieur en de garantie van exclusiviteit die alleen een auto van dit kaliber kan bieden. De onderscheidingen werden gepubliceerd in de januari uitgave van het Engelse tijdschrift. ⢠In de december 2003 editie van GQ UK werd de Quattroporte opgenomen in de lijst van '100 Best Things in Life'. De Quattroporte werd gekozen tot 'Best Car' en bekleedde de 22e plaats in de algemene rangschikking.
⢠In Japan verkoos de Japan Automotive Hall of Fame Association (JAHFA) het vlaggenschip tot 'Import Car of the Year 2004'. De associatie stemde op de Quattroporte vanwege het gevoel van tijdloze vormgeving, dankzij de naadloze combinatie van traditie, vernieuwing en verfijnd vakmanschap.
⢠De lezers van het meest bekende en toonaangevende autoblad in Duitsland, Auto Motor und Sport, verkozen de Quattroporte tot 'Best Car 2004' in het segment van luxueuze import sedans. ⢠Het 'North Rhine Westphalia Centre of Design' in Duitsland verleende de Quattroporte eerder dit jaar met de 'Red Dot Design Award'. Dit is een van de oudste en meest felbegeerde onderscheidingen in de uiterst competitieve wereld van Design.
⢠De lezers van het bekende Duitse autotijdschrift Auto Zeitung onderscheidden het vlaggenschip met de 'Auto Trophy'. De auto kreeg de meeste stemmen in de categorie van Luxury Imported Sedans. ⢠Automobile Magazine, een toonaangevende Franse publicatie, noemde de Quattroporte 'Best Car 2004' in de Luxury Sedan categorie, gebaseerd op een van de grootste marktonderzoeken in Europa, die jaarlijks in 18 landen wordt uitgevoerd.
⢠Een internationaal panel besloot om de titel van 'World's Most Beautiful Car' te verlenen aan het vlaggenschip in de categorie 'Prestige Car'.
⢠Het Italiaanse Quattroruote koos de Quattroporte ook al als 'Best Flagship'.
⢠In Nieuw Zeeland kende 'Autocar' aan de Quattroporte de 'Luxury Car of the Year' onderscheiding toe.
⢠Last but not least, ANVER verleende de grote sedan de onderscheiding van 'ecoTOP 2004'. De National Paintwork Association vertegenwoordigt de toonaangevende lakbewerkingsbedrijven en oppervlaktebewerkingsbedrijven in Italië. De Quattroporte kreeg deze onderscheiding dankzij de innovatieve voorbewerking en spuitprocedure, die uniek is in Europa.

Ferrari F430
In de slechts twee maanden sinds de introductie tijdens de onthulling de Paris Auto Show, heeft de de meest recente vertegenwoordiger van het merk met het Steigerende Paard de volgende onderscheidingen in de wacht gesleept:
⢠Het Amerikaanse tijdschrift Autoweek koos de F430 als 'Best Car in Show' tijdens de afgelopen Parijse Autosalon. Dat is met name belangrijk gezien het belang van de Amerikaanse markt voor de F430 en voor Ferrari in het algemeen, en ook omdat er in Parijs veel nieuwe modellen werden onthuld.
⢠Het Britse magazine Top Gear koos de F430 in december als 'Supercar of the Year'.
⢠Het Duitse Auto Zeitung noemde deze nieuwe Ferrari de 'Best Imported Sports Car' tijdens de Auto Trophy awards. ⢠De F430 werd gekozen tot 'Coche Espactacular' (exceptionele auto) door het Spaanse blad Car&Driver.
⢠In Frankrijk koos 'Sport Auto' - een van de belangrijkste autotijdschriften voor Franstaligen in Europa - de F430 tot 'Sport Car of the Year' waarbij enkele zeer gerespecteerde concurrenten werden verslagen.

360 Spider
⢠Het Duitse blad Auto Zeitung verleende de 360 Spider de 'Auto Trophy' in de categorie 'Best Imported Spider'.