Gemeente Westerveld

6-1-2005
Gemeente Westerveld geeft 1 euro per inwoner voor slachtoffers ramp Het college van Westerveld heeft besloten om per inwoner van de gemeente één euro te geven ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Het bedrag komt ten goede aan de Nederlandse Partners Noodwatervoorziening Atjeh, een initiatief van de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD).

De gemeente telt zoân 19.140 inwoners, maar het bedrag wordt afgerond op ⬠20.000.

Het bestuur is zeer geschokt door de ramp. Burgemeester Anne Meijer zegt: "We hebben niet alleen te maken met het verlies van ontzettend veel mensenlevens, ook het gebied zelf is totaal verwoest. De ramp is van een dusdanige omvang dat, als je niet helpt, de getroffen gebieden in ontwikkeling en opbouw heel ver teruggeworpen worden."

Overige acties en initiatieven

- Gemeente Westerveld doet mee aan de actie 555 Drenthe voor Azië, van RTV Drenthe. In het gemeentehuis van Westerveld, in Havelte, staat een collectebus, waarin iedereen een gift kan deponeren. De bus wordt vandaag, 6 januari, door de burgemeester naar Assen gebracht.
- In het gemeentehuis in Havelte kunnen bloembollen van Bloem en Styling Diever worden gekocht. De opbrengst gaat naar giro 555.
- Aankomende zaterdag 8 januari wordt de jaarlijkse kerstboomactie gehouden. Zeven verenigingen zullen dan, verdeeld over de gemeente, kerstbomen gaan inzamelen. Deze bomen worden naar het Afvalbrengstation gebracht en de verenigingen ontvangen dan een vergoeding van ⬠0,50 per kerstboom. Voor deze actie heeft een mevrouw uit Havelte met haar gezin reeds ongeveer 25 kerstbomen ingezameld, met het idee om dit in te leveren bij het Afvalstation. Ze ontvangt daarvoor de vergoeding en maakt deze over op giro 555.
- een ambtenaar van de gemeente Westerveld heeft het initiatief genomen om één verlofdag in te leveren en deze om te zetten in een geldbedrag. Dit bedrag wordt gestort op giro 555. "Ik vind dat wij als ambtenaren van de gemeente Westerveld niet het initiatief voor het storten van geld op giro 555 alleen maar bij het college en de raad neer moeten leggen. Alle kleine initiatieven van een ieder is natuurlijk een goede zaak maar om gelijk een groot bedrag te verkrijgen waar direct iets mee gedaan kan worden en waar niemand wat van voelt in zijn of haar portemonnee, wil ik voorstellen dat iedereen naar evenredigheid van het aantal werkuren in de week, dit jaar een verlofdag inlevert", aldus in het verzoek van de ambtenaar aan zijn collegaâs. Op dit moment hebben al tien ambtenaren zijn voorbeeld gevolgd.