Gemeente Terneuzen

Persbericht 06-01-2005

Lokale coördinatie hulpverlening Azië

TERNEUZEN Naar aanleiding van de overweldigende belangstelling voor het initiatief in Hoek ten behoeve van Azië, wordt het verdere verloop van deze actie en eventuele andere initiatieven nu gecoördineerd door Stichting Zorgsaam, in samenwerking met communicatiebureau Puype & Partners en de gemeente Terneuzen. Dit zijn de initiatiefneemster, de gemeente en Stichting Zorgsaam overeengekomen.

Initiatiefneemster van de actie in Hoek, mevrouw R. van Beusekom, de burgemeester van Terneuzen J.A.H. Lonink en de directeur van het ziekenhuis J. van der Heijden bespraken vanochtend in een constructief gesprek hoe het verdere verloop van de actie in goede banen kan worden geleid.

De lokale actie dreigde te groot te worden voor de vrijwilligersorganisatie. Daarom wordt deze actie ingebed in een groter geheel.

Het verdere verloop van dit initiatief en eventuele andere acties wordt vanaf heden door Stichting Zorgsaam gecoördineerd, in samenwerking met communicatiebureau Puype & Partners, de gemeente Terneuzen en organisaties zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mevrouw van Beusekom heeft besloten, omdat de discussie rond haar persoon ging overheersen, het woordvoerderschap en de coördinatie van haar actie over te dragen.

De hulp moet op de goede plaats terecht komen, dat is het gezamenlijk belang van de initiatiefneemster, de gemeente en Stichting Zorgsaam. Het woordvoerderschap en de coördinatie worden daarom overgedragen zodat dit doel kan worden bereikt.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie gemeente Terneuzen
Dirk Timmers
0115-455 523
06-536 911 35

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl