Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Nederlandse speelfilm Van God Los

de meest gehuurde DVD film via Internet.

Schiphol-Rijk, 6 Januari 2005. De Nederlandse speelfilm doet het goed bij mensen die online hun DVD s huren via de website van EMMYS.NL (www.emmys.nl). Van God Los , de Nederlandse thriller, geïnspireerd op de het verhaal van de beruchte Bende van Venlo, met Egbert-Jan Weeber, Angela Schijf en Tygo Gernandt in de hoofdrollen, werd het afgelopen jaar het meest verhuurd door de leden van deze online DVD verhuurdienst. Naast deze film verhuurden ook de Nederlandse films De Tweeling (nr. 18), en Liever Verliefd (nr.66) en verdienden zij allen een plaats in deze de ONLINE DVD VERHUUR TOP 100 van het jaar 2004.

Buiten de hoge positie om van deze films van Nederlandse makelij, scoren een aantal verrassende titels hoog in deze ranglijst. Zo zijn het Franse drama Chaos (nr. 10), de filmhuistitel Swimfan (nr. 12); de klassieker Apocalypse Now Redux (nr. 52) en de klassieke kinderfilm Sjakie In de Chocoladefabriek (nr. 89) hoog terug te vinden op deze ranglijst.

Naast de gebruikelijk in 2004 goed verhurende blockbusters als Gangs of New York , The Matrix en The Last Samurai is het online huren van DVD s via EMMYS.NL klaarblijkelijk aantrekkelijk voor families met kinderen die het eenvoudiger vinden dan het bezoeken van een videotheek om een film te huren én te retourneren. Het is daarnaast ook aantrekkelijker voor de meer fervente filmkijker die naast de Hollywood mainstream films ook wel eens wat anders wilt zien, zoals filmhuis films en klassiekers die niet meer in de gewone videotheek te huur zijn , zegt Ivar Gribnau, directeur van EMMYS.NL.

NOOT VOOR DE REDACTIE (