Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


06 januari 2005


Zutphen- aanrijding door lekkende auto


Een 32-jarige inwoonster uit Warnsveld is gisteren omstreeks 11.05 uur met haar auto op de Fie Carelsenstraat tegen een paal gebotst. Zij verloor komende vanaf de Anna de Waallaan in de bocht de controle over het stuur door een oliespoor op de weg. Dit bleek afkomstig te zijn van de defecte auto van een 38-jarige Zutphenaar. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en de schade wordt via de verzekering geregeld.


Barchem - aanrijding met letsel


Een 57-jarige vader en zijn 25-jarige dochter, beiden uit Enschede zijn gisteren op de Lochemseweg gewond geraakt bij een ongeval. Beiden konden na controle in het ziekenhuis later op de dag weer naar huis. Het tweetal reed in de auto van Lochem richting Barchem en de bestuurder wilde ter hoogte van een horecazaak rechtsaf de parkeerplaats oprijden. Kennelijk had de achter hem rijdende 18-jarige automobiliste uit Borculo dit te laat in de gaten en zij botste op haar voorganger. Deze raakte van de weg en botste tegen een boom. Aangezien de aanrijding als een botsing met beknelling was doorgegeven rukten alle hulpverleningsdiensten uit. De vader bleek rugklachten te hebben en de brandweer heeft het dak van de auto geknipt, waarna hij vervoerd kon worden. Zijn dochter had nekklachten en ook zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's raakten dusdanig beschadigd, dat ze afgesleept moesten worden. Op de parkeerplaats raakte de auto van een inwoner uit Zevenhuizen beschadigd door het rondvliegende glas en zand.


Eerbeek - insluiping bejaardenwoningen


Dinsdagavond zijn onbekenden bij twee bejaardenwoningen via een niet afgesloten buitendeur naar binnen gegaan en hebben een portemonnee en een portefeuille buit gemaakt. De politie heeft van de benadeelden een aangifte opgenomen. Het gebeurde aan de Derckxkamp en de Smeestraat. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt mensen die iets bijzonders hebben gezien contact met haar op te nemen 0900 - 8844.


Epse - inbraak in woning


Bewoners aan de Lochemseweg ontdekten woensdagavond laat dat er bij hen was ingebroken. Er was een raam vernield en men heeft de woning doorzocht. Er wordt geld gemist.


Eerbeek- inbraak winkels


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken bij een zaak aan het Oranje Nassauplein. De achterdeur werd geforceerd en de dieven zijn er met een kluisje met geld vandoor gegaan.
In dezelfde nacht werd ook ingebroken bij de wereldwinkel aan de Coldenhovenseweg. Hier werd een deur geforceerd en namen de inbrekers o.a. een aantal beeldjes en een theeservies mee.
De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld en de politie onderzoekt de zaak.


Zutphen - verwarde man ?


Een nog onbekende man heeft gisterenavond tussen 19.00 en 20.00 uur op diverse locaties schade aangericht en ook een tube handcrème gestolen. De eerste melding kwam vanaf de Nieuwstad waar een man tussen de 25 en 30 jaar met een blauw wollen mutsje en een korte bruine jas een ruit van een zaak had ingegooid. Hij had een tube handcrème meegenomen en was op de fiets weggereden richting de Deventerweg. Kort daarop kwam een melding van een zorgcentrum aan de Leeuweriklaan waar de man binnen was aangetroffen. Toen hij zich betrapt voelde sloeg hij een raam in om te ontkomen. Kort daarop belde de man met een onduidelijke melding elders in de wijk aan. De politie heeft hem gezocht, maar niet aangetroffen.


Voorst - verkeerscontrole

Aan de Rijksstraatweg werd gisterenochtend door 6 agenten een verkeerscontrole gehouden, waarbij vooral de technische toestand van de voertuigen werd bekeken. Deze bleek over het algemeen goed en er werden slechte enkele bekeuringen uitgeschreven voor defecte verlichting. Wel bleken sommige bestuurders hun autogordel niet te dragen of konden rij geen rijbewijs tonen. Zij zijn bekeurd en krijgen het schikkingsvoorstel later thuis.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --