Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


06 januari 2005


Apeldoorn - Inbraak winkelpand.

In de nacht van woensdag op donderdag (05/06-01) werd er ingebroken in een winkelpand aan de Imkersplaats. De dader verschafte zich de toegang door een etalageruit uit de sponning te halen. Uit de kassa's werd een onbekend geldbedrag ontvreemd.
Het bedrijf werd in de afgelopen twee weken al tweemaal eerder de dupe van inbrekers.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Brand in woning.

In een woning aan de Sluiswachtershoeve ontstond er brand op woensdag (05-01) rond 18.25 uur. De brand woedde op de zolderverdieping en de brandweer had de brand na een half uur reeds onder controle. De bewoners hadden met hun huisdieren de woning tijdelijk verlaten. Het toegesnelde publiek werd met een afzetlint op afstand gehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De stichting Salvage werd in kennis gesteld en kwam ter plaatse. De totale schade is onbekend.


Apeldoorn - Brand in container.

Op donderdag (06-01) ontstond er rond 02.20 uur een containerbrand bij een sportcomplex aan de Laan van Zevenhuizen. Omdat er in eerste instantie alarm was geslagen dat het vuur zich in de nabijheid van gasflessen zou bevinden, werd door de politie uit voorzorg een gedeelte van de Laan van Zevenhuizen afgezet. Toen de brandweer arriveerde, bleek er geen gasflessen te staan en kon het verkeer weer doorgang vinden,
Het brandje was snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Apeldoorn - Harddrugs aangetroffen.

De politie heeft op woensdag (05-01) rond het middaguur aan 26-jarige man aangehouden die in het bezit was van harddrugs. Toen de man, die zvwov is, bij het station werd gecontroleerd door de politie, zette hij het opeens op een lopen. Onderweg zag hij kans om zich te ontdoen van de drugs. Na een achtervolging kon de man worden aangehouden en werden de drugs in de omgeving van het Sophiaplein aangetroffen.
Er werden 63 bolletjes cocaïne en heroïne alsmede een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Ook werd een tweede persoon,
een 35-jarige man uit Zutphen, verhoord en deze verklaarde er niets mee te maken te hebben. Omdat de man zich niet kon legitimeren, kreeg hij daarvoor een boete. Hij werd na het verhoor heengezonden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --