B EN W BERICHTEN 2005 - 49 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERINGEN VAN 4 januari 2005

Algemene Zaken

1. (04-01) Op 9 januari 2005 brengt de burgemeester een bezoek aan Brussel waar hij een optreden van het Philharmonisch Orkest zal bijwonen. Aansluitend zal hij als gastheer op de receptie optreden.

2. (04-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de deelnemers aan het congres van de International Society of Blood Purification een ontvangst in de Burgerzaal aan te bieden op woensdag 31 augustus 2005 van 18.15 uur tot 19.15 uur. Wethouder Marianne van den Anker zal hierbij als gastvrouw optreden.

3. (04/01) Het college van B en W heeft kennisgenomen van het verslag van het bezoek van Wethouder Van Sluis aan Mannheim op 30 november jl. De wethouder was delegatieleider bij deze promotiereis die gehouden is in het kader van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Het programma was met name gericht op een groot aantal verladers waarmee de haven de afgelopen jaren een sterke relatie heeft opgebouwd. Er is vooral aandacht besteed aan de ontwikkelingen in containervervoer.

Beleid

1. (04-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de heer L.K. Geluk te benoemen tot lid, tevens plaatsvervangend voorzitter van het hoofdstembureau voor de gemeenteraadsverkiezing en de heer J. van der Tak op diens verzoek eervol ontslag te verlenen. Tevens wordt de heer L.K. Geluk benoemd tot lid en plaatsvervangend voorzitter van de hoofdstembureaus voor de verkiezingen van de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland, respectievelijk de leden van de Tweede kamer der Staten-Generaal.

2. (04-01) Het College heeft besloten tot het instellen van rechtsvordering tot een bedrag van E 69.295,-- voor het verhalen van bijstandskosten plus de opgelegde kosten van bijstand in de toekomst.

3. (04-01) Het College stelt de gemeenteraad voor wethouder Stefan Hulman aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur Schadevergoedingsschap HSL-Zuid, A 16 en A 4. Het schadevergoedingschap houdt zich bezig met de nadeelcompensatieverordening van de Hogesnelheidslijn.

4. (04-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de stand van zaken van het dossier Openbare Verlichting (OVI) en stelt vast dat op een aantal onderdelen nog nader overleg moet plaatsvinden.

5. (04/01) Het college van B en W heeft een raadsvoorstel vastgesteld om een gebied in Feijenoord en Charlois aan te wijzen als het gebied waar Rotterdam in 2005 in het kader van "Rotterdam zet door; Op weg naar een stad in balans" zal starten met de economische kansenzone. Dit gebeurt op voorwaarde van positieve advisering door de deelgemeenten Charlois en Feijenoord.

6. (04-01) Het College heeft besloten een tweetal appartementen, gelegen in het hotspot-gebied Strevelsweg, aan te kopen en deze over te dragen aan woningbouwcorporatie Com.Wonen. De Strevelsweg is één van de negen door het College aangewezen hot spot gebieden die in de periode 2003-2008 integraal moeten worden aangepakt door inzet van verschillende gemeentelijke diensten.

7. (04-01) Het College heeft besloten om de ingediende zienswijzen, in verband met een verzoek om een bouwvergunning voor de renovatie van vijf appartementen, ongegrond te verklaren. Het verzoek is gedaan namens Stadswonen. Daarnaast is besloten om de appartementen, gelegen aan de Schiedamsesingel 129-131, vrijstelling te verlenen en te zijner tijd de bouwvergunning te verlenen.

8. (04-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het Integraal mandaat- en volmachtbesluit 2004 te wijzigen. Het gaat hierbij om de bevoegdheden, op grond van de Monumentenverordening Rotterdam 2003 en de Monumentenwet 1988, die aan de algemeen directeur van de dienst dS+V zijn gemandateerd.

9. (04/01) Het college van B en W heeft het programma MKB/Wijkeconomie 2004-2006 vastgesteld. Met behulp van dit programma wil het College het ondernemerschap in het MKB en de wijkeconomie stimuleren. Naast de basisdienstverlening aan alle ondernemers en het verbeteren van de veiligheid van de bedrijfsomgeving ligt de nadruk van het programma op het stimuleren van ondernemers met potentie en op kansrijke initiatieven.

10. (04-01) Het College heeft een monumentenvergunning verleend aan directeur Gemeentewerken om, in het kader van het Project CS, de uitstekend luifel en de ommuring van de distributieruimte van het voormalige Stationspostkantoor aan het Delftseplein, te verwijderen. Het voormalige Stationspostkantoor is een gemeentelijk monument. Aan deze vergunning is door het College de voorwaarde verbonden dat de directeur Gemeentewerken zo snel mogelijk met een voorstel komt voor een passend ontwerp voor het deel van de luifel dat moet worden teruggeplaatst. In dit voorstel dient rekening te worden gehouden met het advies van de commissie voor Welstand en Monumenten.

Middelen en Control

1. (04-01) Conform de statutaire bepalingen van de Stichting P&O Rotterdam is het jaarverslag 2003 door het college goedgekeurd en vastgesteld.


---- --