Aladdin's HASP SL 6.4 ondersteunt Solaris server

IJsselstein, 6 januari 2005 - Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, meldt dat de nieuwste versie uit de HASP Software Digital Rights Management (DRM) serie, HASP SL 6.4, nu ook ondersteuning biedt voor Solaris.

HASP SL maakt het softwareontwikkelaars mogelijk om hun software veilig te distribueren, gebruikmakend van CD, ESD of 'peer-to-peer'-netwerken, terwijl copyright en intellectueel eigendom gewaarborgd blijven. De nieuwe versie biedt dezelfde faciliteiten als de op Windows gebaseerde oplossing. Daarnaast heeft het diverse nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ontwikkelaars inloggen op de op Solaris gebaseerde HASP Commerce Server en bijna real-time dashboard rapportages bekijken, via gedetailleerde audits precies zien wanneer bepaalde software geactiveerd is en hoeveel exemplaren er bijvoorbeeld de laatste maand geïnstalleerd zijn. Verder kan software door een webgebaseerde Customer Service Tool van afstand geactiveerd en verwijderd worden.

Beveiligde toegang
Met het vernieuwde distributiesysteem van HASP SL 6.4, hebben alle distributie-tools beveiligde toegang tot de op Solaris gebaseerde HASP Commerce Server. Als een service provider de beveiliging van software toe wil voegen aan zijn productenpakket, hoeft hij het HASP SL systeem slechts éénmaal te installeren. Daarna kan hij iedere ontwikkelaar de vereiste tools leveren waarmee deze de software veilig kan distribueren. Ook kunnen ontwikkelaars aanvullende gegevens veilig toevoegen aan de applicatie terwijl de toepassing tegelijkertijd wordt geactiveerd door de gebruiker.

Gebruikersprofielen
Verder biedt het systeem ondersteuning en een eigen beschermde omgeving aan iedere ontwikkelaar die inlogt op de server. Hierbij kan een systeembeheerder aparte accounts creëren en het toegangsniveau tot verschillende onderdelen van het systeem bepalen. Als laatste zijn er vier nieuwe gebruikersprofielen toegevoegd aan de HASP Commerce Server die ook vanaf afstand toegang hebben tot het systeem. Dit zijn de Server Administrator, Publisher Administrator, Customer Service Manager (CSM) en Customer Service Representative (CSR).

Over HASP SL
Met HASP SL kunnen software-ontwikkelaars veilig software distribueren met een CD, ESD of via gelijke netwerken terwijl het tegelijkertijd de rechten van de software beschermt. Hiermee kunnen de operationele kosten verlaagd worden en kan software geïntegreerd worden met interne of gehoste web stores.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.