Politie Gelderland-Midden

Doesburg - Achtervolging: verdachte nog voortvluchtig
Publicatiedatum: 06-01-2005

De identiteit van de verdachte, die woensdagavond na een achtervolging door de politie wist te ontkomen, is bekend. Het betreft een 36-jarige man afkomstig uit Arnhem. Zijn huidige woon- of verblijfplaats is onbekend. De verdachte werd na te zijn betrapt bij een poging tot diefstal op een bouwplaats in Doesburg, door de politie achtervolgd. De man reed tijdens die achtervolging in Doetinchem met zijn auto de Oude IJssel in en wist zwemmend aan de politie te ontkomen. De politie heeft de man tot op heden nog niet kunnen aanhouden. Zijn aanhouding wordt verzocht namens de officier van Justitie in verband met poging tot diefstal en poging tot doodslag.
De politie hield bij de poging tot diefstal wel een 26-jarige man uit Arnhem aan. Hij wordt vandaag verhoord. Er is op dit moment nog geen aangifte gedaan door het bedrijf waar de beide inbrekers betrapt werden. Nog niet bekend is of er daadwerkelijk iets gestolen is of dat het bij een poging tot diefstal gebleven is.
In verband met het gebruik van het vuurwapen door de politie tijdens de achtervolging wordt een onderzoek ingesteld door de Rijksrecherche. De voorlichting hierover wordt gedaan door de persofficier van Justitie.

///

voor nadere informatie:
peter meijer

026-3524308

---