Politie Limburg-Zuid

Politie lost 14 misdrijven op in Meerssen

Meerssen 06-01-2005 - Met de aanhouding van acht jongens heeft de politie een flink aantal misdrijven opgelost die de afgelopen periode in Meerssen hebben plaatsgevonden. De verdachten zijn allen woonachtig in die plaats en zijn tussen de 14 en 18 jaar. Alle verdachten zijn inmiddels gehoord en weer in vrijheid gesteld. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

De groep, die al dan niet in een wissellende samenstelling optrad, wordt verantwoordelijk geacht voor een veertiental vernielingen, diefstallen, inbraken en pogingen daartoe. Zo werden autos vernield, vonden inbraken in autos plaats en werden tuinbeelden en fietsen en bromfietsen gestolen.

Een en ander geschiedde tussen 1 en 27 december 2004 op onder andere de Markt, de Beekstraat (gemeentehuis), de Kerksteeg, de Herkenberg, het Gasthuispad en het NS-station in Meerssen.

De politie kwam de groep op het spoor door gericht onderzoek van de wijkagenten in combinatie met het verhoor van diverse getuigen. Dat leidde ertoe dat de eerste verdachte op 27 december 2004 kon worden aangehouden. Gaande het onderzoek volgden de overige aanhoudingen waarvan de laatste op dinsdag 4 januari 2005 plaatsvond. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Als motief werd vaak verveling genoemd.