PERSBERICHT - 2005-01-06

CVG: nu meer dan 17.500 slaapplaaten in Nederland en België

Vraag naar groepsverblijven blijft groeien

Het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG) passeerde onlangs de grens van 17.500 slaapplaatsen, verdeeld over bijna driehonderdvijftig groepsverblijven in Nederland en België. Ondanks de malaise in de Nederlandse recreatiesector noteerde het CVG ook in het afgelopen jaar aanzienlijk meer boekingen.

Recente cijfers van het CBS tonen aan dat het niet goed gaat in de Nederlandse recreatiebranche, zegt CVG-directeur Rob Ansen. Ter illustratie: in de maanden juli, augustus en september van het afgelopen jaar daalde het aantal gasten van Nederlandse campings, bungalowparken en groepsaccommodaties met 6,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Dat zal deels te maken hebben met de hete zomer van 2003 en deels met de nog steeds onzekere economische situatie. Maar opmerkelijk genoeg heeft deze malaise het CVG niet getroffen. Sterker nog: ons aanbod is uitgebreid én het aantal boekingen is ook in het slechte jaar 2004 opnieuw gegroeid met ruim
12,5 procent en voor de zakelijke markt zelfs met 80 procent".

Het Centrum voor Groepsaccommodaties, al jaren de grootste aanbieders van groepsonderkomens, begon in januari 1992 met drie accommodaties. De nieuwste CVG-catalogus biedt een overzicht van ruim 350 accommodaties in Nederland en België. Die variëren van praktische kampeerhuizen en omgebouwde schepen tot sfeervolle boerderijen en landhuizen.

De catalogus is gratis aan te vragen via de vernieuwde website www.groepen.nl of telefonisch via 0900-476 37 36.

Noot voor de redactie (