PERSBERICHT - 2005-01-06

Forse investeringen in 2005 in kwaliteit, beleving en talloze extra's

Libéma brengt campings op 5-sterrenniveau

De Libéma Vakantieparken (Vakantiepark De Bergen, Vakantiepark Vinkeloord en Vakantiepark Beekse Bergen) brengen hun campings voor het seizoen 2005 op 5-sterrenniveau. Er wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van verschillende voorzieningen (zoals sanitair), in sfeer en aankleding van de parken en in talloze vakantie-extra's. Libéma Vakantieparken verwacht hiermee nog beter in te spelen op de wensen van een klant.

Deze kan vanaf Pasen 2005 bij de start van het kampeerseizoen een zeer kwalitatieve en goede camping verwachten. Daarnaast krijgen de kampeerders een vakantie met vele extra's, waaronder gratis toegang tot acht attractieparken van Libéma. De investeringen zullen leiden tot het behalen van een waardering van 5 sterren volgens het nieuwe classificatiesysteem dat in de loop van 2005 door de ANWB wordt geïntroduceerd.

Investeringen in sanitair en aankleding
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de diverse maatregelen die tot het 5-sterrenniveau van de diverse campings moet leiden. Op alle parken worden de sanitairgebouwen gerenoveerd. Hierbij is niet alleen aandacht voor de hoeveelheden toiletten, douches en wastafels maar ook voor de kwaliteit ervan. Ook sfeer en aankleding van de campings zijn van groot belang. Op Vakantiepark Vinkeloord en De Bergen komt nieuwe (gethematiseerde) bebording. Diverse gebouwen worden opnieuw geschilderd.

Nieuwe classificatiesysteem
De classificatie van campings komt vanaf 2005 geheel in handen van de ANWB. Voorheen was dit in handen van een gezamenlijke stichting (CBG) van ANWB, Recron en ANVV. De ANWB ontwikkelt op dit moment een nieuw kwaliteitssysteem dat gebruikt gaat worden om een waardering te geven over de kwaliteit en het voorzieningenniveau van campings. Dit systeem zal vanaf 2005 ingevoerd gaan worden en zal de consument meer informatie bieden dan voorheen. Libéma vakantieparken speelt hier alvast op in. De vakantieparken zijn er, na de diverse investeringen deze winter, namelijk zeker van binnen het nieuwe systeem de hoogste waardering (vergelijkbaar met de huidige 5 sterren) te verkrijgen. Ze bieden de gasten dan niet alleen een kwalitatieve maar ook een onderscheidende kampeervakantie.

Hele vakantie gratis naar acht attractieparken
De Libéma Vakantieparken hebben vanaf 2005 bovendien een nieuw en uniek vakantieconcept in Nederland. De gasten van de vakantieparken krijgen tijdens hun verblijf met de Extracard gratis en onbeperkt toegang tot 8 attractieparken. De Libéma vakantieparken staan garant voor een vakantie vol extra's. Andere extra's die de campings & bungalowparken bieden zijn een zeer compleet animatieprogramma (met bijzondere themaweken), een gratis welkomstdrankje bij aankomst, een mooi-weergarantie en diverse aantrekkelijke kortingen en arrangementen.

De Extracard geeft bovendien ook nog eens 25 procent korting op een bezoek aan de acht attractieparken na de vakantie, waaronder Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, Attractiepark Cape Holland en Dierenrijk Europa. De vakantieparken spelen met dit nieuwe concept in op de huidige vakantietrends. Gasten zoeken steeds meer unieke vakantiebelevingen en hebben behoefte aan een voordelige en all-inclusive vakantie.

Nieuwe brochure en site
Meer informatie over de Libéma Vakantieparken, accommodaties en een vakantie vol extra's vindt men in de nieuwe brochure of op de vernieuwde site www.libema.nl. Op deze site is het ook mogelijk om online te boeken. Om een brochure aan te vragen of een boeking te maken, kan men ook bellen met Libéma: 0900-0200 (EUR 0,20 p.m.).

Noot voor de redactie (