PERSBERICHT - 2005-01-06

Gijsbert Valstar: Steeds meer liefhebbers voor de luxe van eenvoud

Belangstelling groeit voor Natuurkamperen

Het nieuwe Groene Boekje 2005 is weer verschenen, het groenste campinggidsje van Nederland waarin alle 141 erkende Natuurkampeerterreinen staan beschreven. Stuk voor stuk mooie plekjes om te kamperen, een schitterende omgeving, ruime plaatsen en rust; met goed basissanitair maar zonder allerlei extra voorzieningen als zwembaden, kampwinkels, horeca en ander vertier. Gewoon, genieten. Kamperen met de luxe van eenvoud.

Ook in 2004 meer belangstelling
De belangstelling voor de Natuurkampeerterreinen is nog steeds groeiende (in 2004 bijna 493.000 overnachtingen, een toename ca. 4 procent ten opzichte van de mooie zomer van 2003).

Volgens Gijsbert Valstar, directeur van de Stichting Natuurkampeerterreinen, zijn oorzaken hiervan o.a. de goede zomer van 2003, dichtbij-huis-vakantie vieren is ook wel eens lekker, zoeken naar accommodaties zonder de drukte van allerlei toeters en bellen en waardering van eenvoud als luxe.

Van kleur veranderd
Het Groene Boekje heeft dit jaar een nieuw, verfrissend uiterlijk gekregen. Natuurkampeerterreinen zijn tenslotte kampeerterreinen van deze tijd! Dit jaar 100 paginas dik met de beschrijvingen van alle 141 Natuurkampeerterreinen, incl. ligging, aanwezige voorzieningen, tarieven en bereikbaarheid. Een handig overzichtskaartje van Nederland maakt het zoeken naar een geschikte lokatie eenvoudig.

Natuurkampeerkaart
In Het Groene Boekje is ook de Natuurkampeerkaart opgenomen, die nodig is om van deze terreinen gebruik te maken maar voor de kampeerder óók een soort garantiebewijs is voor de kwaliteit van het Natuurkampeerterrein. Verder zijn enkele paginas opgenomen met veel voorkomende vragen en uiteraard de daarbij behorende antwoorden. Duidelijke informatie om misverstanden te voorkómen en het kampeerplezier te vergroten.

Nieuwe Natuurkampeerterreinen
In 2005 zijn er 4 nieuwe kampeerterreinen erkend als Natuurkampeerterrein, deze zijn gelegen in Kollumerpomp, Leerdam, Schoonebeek en Sebaldeburen.

Het Groene Boekje is voor 9,= verkrijgbaar bij de Stichting Natuurkampeerterreinen, Postbus 413, 3430 AK Nieuwegein, telefoon
030-6033701 (di t/m vr van 10.30-12.30 u), via www.natuurkampeerterreinen.nl , een groot aantal reisboekhandels en buitensportzaken en bij alle ANWB-kantoren en VVV/ANWB-agentschappen.

Noot voor redacties (