Politie Zaanstreek-waterland


12:16 05-JAN-05
ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Mannen aangehouden voor stelen vangrail

De politie heeft twee Zaandammers van 28 en 42 jaar op verdenking van diefstal van een fietsenrek en stuk vangrail van ongeveer 8 meter. Een getuige zag dat het duo op de Pieter Ghijsenlaan bezig was met een snijbranders stukken vangrail los te snijden. De vangrail werd vervolgens in een vrachtauto geladen. Een andere getuige zag dat de twee bij de skatebaan een fietsenrek meenamen. Het duo werd verderop op de Pieter Ghijsenlaan aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

15:03 05-JAN-05
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Jongetje (6) gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval is woensdagmiddag een 6-jarig jongetje uit Wormerveer gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen het jongetje vanaf het terrein van een tankstation de Kerkstraat opfietste en daarbij een van links komende auto over het hoofd zag. Diverse politie-eenheden, een ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het jongetje werd met politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het VU in Amsterdam. Hij moest vanwege een hersenschudding een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

19:55 05-JAN-05
PURMEREND, SALVADOR ALLENDELAAN

Vijf Purmerenders aangehouden na mishandeling

Na een melding dat iemand mishandeld werd op de rotonde van de Salvador Allendelaan, heeft de politie een vijftal verdachten in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, allen uit Purmerend, aangehouden. Het slachtoffer, een 21-jarige jongen uit Purmerend, was weggerend en werd door agenten in de omgeving van de rotonde gewond teruggevonden. Hij werd met een steekwond overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Op het Beatrixplein troffen agenten vijf mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

23:50 05-JAN-05
ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT

Auto-inbreker aangehouden

Agenten in burger hebben woensdagavond een 40-jarige Zaandammer aangehouden voor een auto-inbraak. De agenten waren in de omgeving van de Lobeliusstraat aan het posten toen zij de verdachte bij een auto zagen staan. Hij bleek het glas uit een van de buitenspiegels te hebben gehaald. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

00:08 06-JAN-05
ZAANDAM, LINNAEUSSTRAAT

Koolmonoxide vergiftiging

Twee bewoners van een woning aan de Linnaeusstraat zijn met verschijnselen van koolmonoxide vergiftiging per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De bewoner belde het alarmnummer 112 toen hij zag dat zijn vriendin flauwviel en hij zich zelf ook niet lekker voelde worden. De twee werden door ambulancepersoneel uit de woning gehaald. Vervolgens werden de ambulancechauffeur en de verpleegkundige ook onwel en werden met hun eigen ambulance, met een politieman achter het stuur, naar ziekenhuis de Heel gebracht. Metingen door de brandweer wezen uit dat het gehalte koolmonoxide in de woning heel hoog was. De brandweer heeft de woning gelucht. Over de oorzaak is nog niets bekend.


---- --