Ingezonden persbericht


Gratis download van alle MSDN-Academic Alliance software voor docenten, medewerkers en studenten van ICT-opleidingen

Na serviceovereenkomst met Signpost NV

Antwerpen, 6 januari 2005

Alle publieke ICT-opleidingen in Nederland (MBO, HBO en WO) met een abonnement op Microsoft's Developers Network (MSDN) kunnen de hierbij behorende softwarepakketten, ontwikkeltools en platforms nu GRATIS verspreiden onder studenten, medewerkers en docenten. Vanaf heden kan deze distributie ook plaatsvinden via het internationale academische downloadkanaal voor Microsoft-producten: http://www.ma3d.com/msdnaaNL van Signpost NV. De instelling hoeft daarvoor alleen een serviceovereenkomst af te sluiten met Signpost. Participatie in het MSDN Academic Alliance-programma gaat elektronisch via https://registermsdn.one.microsoft.com/msdnaa/aa/newstep1.aspx (de onderwijsinstelling betaalt ¤ 930 inclusief btw voor de media).

MSDN Academic Alliance is een jaarlijks subscriptieprogramma speciaal ontwikkeld voor academische laboratoria, scholen, faculteiten en studenten met in hun curriculum onder andere computerwetenschappen en informatiewetenschappen. Meer informatie is te vinden op http://www.msdnaa.net/emea/. Opleidingen die met hun curriculum binnen dit kader vallen, kunnen elk studiejaar op basis van jaarcontracten de studenten en medewerkers GRATIS het gebruiksrecht (er zijn dus geen licentiekosten) verlenen van alle softwarepakketten die zijn opgenomen in het MSDN Academic Alliance -programma.

Microsoft en Signpost NV hebben naast het bestaande distributiesysteem (te weten: één set CD's; de onderwijsinstelling verspreidt de software verder zelf) een nieuw alternatief distributiekanaal voor MSDN Academic Alliance ontwikkeld. Docenten, medewerkers en studenten bij participerende instellingen kunnen gratis alle MSDN-AA software downloaden. Microsoft draagt financieel bij in de 'transport- en onderhoudskosten' voor de distributie van de software via website www.ma3d.com.

Belangrijk is dat het gebruiksrecht op de licenties binnen MSDN Academic Alliance nog steeds direct worden afgesloten tussen Microsoft en de onderwijsinstelling, terwijl Signpost NV instaat voor de softwaredistributie, via een 'serviceovereenkomst' met die onderwijsinstelling. Deze serviceovereenkomst garandeert dat alleen rechthebbenden toegang hebben en dekt alle privacyvoorwaarden. Voor de distributie van de software kan de hogeschool/universiteit kiezen tussen twee alternatieven (het eerste alternatief is standaard inbegrepen bij participatie).


1. Microsoft stuurt de vele tientallen MSDN Academic Alliance-cd's (50 GB) naar de instelling, en stuurt maandelijkse updates; de onderwijsinstelling is zelf verantwoordelijk voor de verdere softwaredistributie naar docenten en studenten, het onderhoud en de regelmatige updates; de onderwijsinstelling is zelf verantwoordelijk voor de controle op gerechtigd gebruik en beveiliging.


2. De instelling sluit een 'Service Overeenkomst' af met Signpost NV. Signpost neemt de verantwoordelijkheid van de accreditatie van medewerkers en studenten over en voert de distributie van alle MSDN Academic Alliance software inclusief updates uit -- zonder kosten voor instelling, medewerkers of studenten! Signpost garandeert een vlotte toegang tot www.ma3d.com, een beveiligd downloadkanaal met een permanente bereikbaarheid en grote bandbreedte. De participerende instelling heeft dan geen omkijken meer naar de juridische, technische en logistieke uitvoering van MSDNAA.

EINDE

Signpost nv
Signpost is de intermediair tussen de bedrijfswereld en overheid enerzijds en het onderwijs en de student anderzijds. Via partnerships met bedrijven uit de ICT-sector, biedt Signpost software, breedbandinternetaansluitingen en manteldiensten aan studenten en onderwijsinstellingen tegen een aanvaardbare prijs. Signpost beheert bovendien de grootste studentenportaalsite in België en Nederland (www.studentstart.be). Signpost stelt ongeveer 15 mensen tewerk.

Meer info op http://www.ma3d.com/msdnaaNL.

U kunt ook steeds info, affiches en flyers omtrent deze actie aanvragen via Andre Been, Signpost nv, tel: 053 478 4501, andre.been@signpost.be