Politie Limburg-Zuid

Datum ( 6 januari 2005

Schinveld; Dronken shovel-bestuurder veroorzaakt dodelijk ongeval

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.20 uur vond er op een camping aan de Bouwbergstraat in Schinveld een dodelijk ongeval plaats met een shovel waarbij een 53-jarige inwoner uit Torgau (D) om het leven kwam. Het slachtoffer, dat onder één van de wielen van de shovel terecht kwam, was op slag dood. De bestuurder van de shovel, een 32-jarige inwoner uit Heerlen, werd als verdachte aangehouden.

De aangehouden verdachte had samen met het slachtoffer en een landgenoot van het slachtoffer een horecagelegenheid op de camping bezocht. Na afloop van dat bezoek was hij met een shovel gaan rijden die op het terrein stond. Het slachtoffer dat samen met zijn landgenoot in de schuifbak was gaan staan, zou door de verdachte naar hun bungalow worden gereden. Tijdens de rit is het slachtoffer op zeker moment uit de schuifbak gevallen waarna hij onder een van de wielen terecht kwam.

De aangehouden man moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,8.

Kerkrade; parkeerprobleem loopt uit de hand

Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur werden op de Krichelbergsweg twee inwoners (22 en 23 jaar) van Kerkrade aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht kort daarvoor op een parkeerplaats aan de Marktstraat in Kerkrade een auto te hebben vernield. Omdat beide mannen hun auto, een pick-up, te dicht naast een andere auto hadden geparkeerd, was het voor de 79-jarige bestuurder van die auto bijna niet mogelijk om in te stappen. Uiteindelijk reden beide mannen weg, waarbij een van hen een portier opende waardoor de auto van de 79-jarige beschadigd werd. Hierna reden beide mannen weg. De politie onderzoekt de zaak en maak proces-verbaal op.

Sweikhuizen; politie zoekt overvallers woning

De politie is op zoek naar vier mannen die woensdagavond omstreeks 19.20 uur een overval pleegden op de bewoners van een woning( een man een een vrouw) aan de Bergstraat in Sweikhuizen. Omdat de overvallers in de woning geconfronteerd werd met drie honden, zijn zij op de vlucht geslagen. Van hen ontbreekt elk spoor.

Nadat de overvallers aan de voordeur hadden aangebeld en de bewoonster de deur had geopend, trapte een van hen de deur open. Deze stond met behulp van een ketting op een kier. Hierbij kwam de vrouw ten val.

Eén van de overvallers bedreigde de bewoners met een vuurwapen. Toen zij echter met drie honden geconfronteerd werden, sloegen zij op de vlucht. Eén van de overvallers had een negroïde huidskleur. Twee anderen waren blank, terwijl de vierde een Oost Europees uiterlijk had.

De politie zoekt getuigen.

Maastricht; politie houdt verdachte aan openlijke geweldpleging

Woensdagavond omstreeks 23.35 uur werd op de Spoorweglaan in Maastricht een 16-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht kort daarvoor, samen met twee andere jongens, een ruit te hebben vernield van een schoenenzaak aan de Maastrichter Brugstraat.

Bij het zien van de politie zette de drie jongens het op een lopen. Tijdens de daarop volgende achtervolging kon één van hen worden aangehouden.

Maastricht; politie vindt softdrugs op boot

Bij een onderzoek op een aangemeerde boot aan de Wilhelminakade in Maastricht heeft de politie woensdagavond omstreeks 20.15 uur een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en bargeld in beslag genomen. Op de boot troffen agenten ruim E 122.000,- , 5273 gram wiet, 1832 gram hashish en 1040 joints aan. Ter plaatse werd een 33-jarige inwoner uit Maastricht aangehouden. De zoeking vond plaats onder verantwoordelijkheid van de officier van Justitie. Bij het onderzoek waren ook ambtenaren van de belastingdienst, de gemeente en de brandweer betrokken.

Kerrkade; met pink vast in afvoerputje

De brandweer moest er woensdagmiddag aan te pas komen om een 24-jarige bewoner van een woning aan de Voorterstraat in Kerkrade uit een netelige situatie te bevrijden. De man zat namelijk met zijn pink vast in een afvoerputje van de douchebak in de badkamer.

Pas nadat de brandweer enkele tegels uit de douchebak had verwijderd en de afvoer was losgemaakt, kon de pink worden bevrijd. Hiervoor moest wel nog het rooster rond de pink worden door geknipt. De pink van de man bleef ongedeerd.

De man verklaarde dat hij een potlood in het putje had laten vallen en dat de pink was komen vast te zitten bij een poging om het potlood eruit te halen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --