Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


06 januari 2005


Verkeersongeval met letsel


Aalten, Varsseveldsestraatweg, 05-01-2005, 20.50 uur.
Een 24-jarige inwoner van Aalten reed als bestuurder van een auto over de Varsseveldsestraatweg in Aalten. Ter hoogte van de Hogeweg kon hij de auto niet in de bocht houden, waarna hij tegen een lantaarnpaal botste. Deze lantaarnpaal viel om en raakte daarbij een tegemoetkomende auto bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot. De inwoner van Aalten kwam uiteindelijk links van de weg in een sloot tot stilstand. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt aangezien hij een beginnerrijbewijs heeft.


Verkeersongeval met letsel


Lievelde, Lievelderweg, 05-01-2005, 18.25 uur

Een 19-jarige inwoner van Groenlo raakte met de wielen van zijn auto in de rechterberm van de Lievelderweg in Lievelde. De bestuurder stuurde naar links en verloor daarna de controle over de auto. Hij kwam daarbij op de weghelft voor tegenliggers terecht, waar op dat moment 23-jarige inwoonster van Lichtenvoorde als bestuurster van een auto reed. Een frontale aanrijding volgde, waarbij beide bestuurders gewond raakte. Omdat in eerste instantie het er op leek, dat de bestuursterklem in de auto zat, werd de brandweer gewaarschuwd. Dit bleek echter niet nodig, alleen de deur van de auto zat klem. Beide voertuigen werden totaal vernield. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk en opgenomen.


Verkeersongeval met dodelijke afloop.

Eibergen, Rekkenseweg, 05-01-2005, 20.50 uur

Een 27 jarige inwoner van Eibergen reed met zijn auto over de Rekkenseweg, komende uit de richting Eibergen. In een bocht naar rechts, kwam hij met de wielen in de rechterberm. Daarna verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig. Hierdoor botste hij tegen een rechts van de weg staande boom. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De rijbaan is geruime tijd afgesloten geweest voor het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie.


Diefstal auto

In de nacht van 4 op 5 januari is op de Kievitstraat in Neede een zwarte personenauto, merk VW Passat, voorzien van het kenteken 56-GB-NK gestolen.


Diefstal uit woning


Doetinchem, Bevrijdingsstraat, 05-01-2004, 19.30 uur


Terwijl de bewoners in de woonkamer zaten werd op 5 januari 2005, omstreeks 19.30 uur uit de keuken van de woning een tas weggenomen. In de tas zat een geldbedrag.


Inbraak woning


Beek, Peeskesweg, 05-01-2004, 17.30/23.50 uur

Bij een inbraak in een woning aan de Peeskesweg in Beek werden sieraden alsmede en onbekende hoeveelheid postzegels weggenomen. Nadat een raam aan de achterzijde was opengebroken klom men de woning binnen. Omdat slechts twee vertrekken doorzocht zijn bestaat het vermoeden dat de daders gestoord zijn in hun "werkzaamheden".
Bij een andere woning aan dezelfde weg werd ook ingebroken. Ook hier waren sieraden de buit.


Diefstal uit bedrijf


Ruurlo, Nijverheidsstraat, 03-01-2005, 18.00 - 19.30 uur
Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden in het bedrijf zagen de inbrekers kans om binnen te komen en uit een vertrek op de eerste verdieping van het bedrijf een geldlade en een geldkluisje weg te nemen


Berkelland - man aangehouden voor ambtsbelemmering


De politie heeft vanmorgen aan de Groenloseweg een 56-jarige man uit die plaats aangehouden voor ambtsbelemmering. Rond 10.00 uur voerden een medewerker van het milieuteam van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland samen met een medewerker van de gemeente Berkelland een controle uit bij het bedrijf van de Berkellander. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten onder meer over stankoverlast. Deze zou mogelijk veroorzaakt worden door het verbranden van afval. Na zich te hebben voorgesteld en het doel van hun bezoek te hebben uitgelegd werd hen in eerste instantie alle medewerking verleend.
Toen men de overtreding (er werden zachtboardplaten in een kachel verbrand) fotografisch wilde vastleggen weigerde de man alle medewerking en begon zich verbaal agressief op te stellen. Kort daarop sloeg hij de batterijen van een fototoestel uit de handen van één van de controleurs. Hierop werd de man met hulp van gewaarschuwde agenten aangehouden en voor verhoor naar een politiebureau overgebracht. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor ambtsbelemmering en overtreding van de Wet Milieubeheer.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --