Ingezonden persbericht


Nieuwe Shared Storage oplossing bundelt eenvoudige netwerkopslag met printersharing en Drag and Sort" technologie voor snelle data-organisatie

De aanleg van thuisnetwerken is het stadium van high-tech hobbyisme aan het ontgroeien. In 2008 beschikken wereldwijd bijna 100 miljoen consumenten over een thuisnetwerk, verwacht onderzoeksbureau In-Stat. In antwoord op de opslagbehoefte die met deze groei gepaard gaat, komt Maxtor met zijn Maxtor Shared Storage oplossing waarmee gebruikers in een SOHO-omgeving (small office/home office) op eenvoudige wijze data, foto s muziek en andere informatie kunnen centraliseren, organiseren en uitwisselen via een bekabeld of draadloos netwerk.

De Maxtor Shared Storage oplossing is eenvoudig te installeren dankzij geautomatiseerde netwerkconfiguratie en wordt geleverd met de exclusieve Drag and Sort" technologie van Maxtor, die gebruikers helpt hun netwerkgegevens te organiseren. Na installatie krijgt elke aangesloten PC automatisch een desktopicoon die toegang biedt tot een gedeelde map, plus een groep persoonlijke netwerkmappen.

Stacey Lund, Executive Director Branded Products van Maxtor: We hebben speciale aandacht besteed aan de manier waarop mensen het product gaan gebruiken van installatie en data-organisatie tot filesharing en personalisering en we hebben mede dankzij de nieuwe functies een toonaangevende oplossing ontwikkeld. Opslageenvoud was daarbij steeds een van de hoofddoelstellingen.

Installatie van de Maxtor Shared Storage oplossing in een klein kantoor- of thuisnetwerk is eenvoudig. De drive wordt via een 10/100 Ethernetpoort op een netwerkrouter aangesloten en laat zich daarna eenvoudig automatisch configureren met de meegeleverde software. Als de drive aan het netwerk is gekoppeld, kan de gebruiker op elke aangesloten notebook of PC eenvoudigweg een CD-programma draaien om het systeem te voorzien van een desktopicoon die toegang biedt tot een gezamenlijke map en een aantal persoonlijke netwerkmappen.

Ook het organiseren van bestanden op de drive is kinderspel: de bestanden worden simpelweg naar een speciale desktopicoon gesleept, waarna de Drag and Sort-functie ze automatisch rangschikt op basis van bestandstype en opslaat in de geëigende mappen voor muziek, foto s, video of documenten. De Drag and Sort-functie kan meer dan 100 bestandstypen onder Windows onderscheiden.

Computerharddisks raken steeds voller met foto s, MP3-bestanden, digitale videogames, documenten en andere zaken, stelt Mike Wolf, analist van In-Stat. Een oplossing als de Maxtor Shared Storage drive ontlast de schijven van PC s, maakt bestanden toegankelijker voor andere netwerkgebruikers en beschermt onvervangbaar datakapitaal. De Maxtor Shared Storage oplossing illustreert dat Maxtor slagvaardig inspeelt op veranderende markt- en consumentenbehoeften.

De Maxtor Shared Storage oplossing is er in uitvoeringen van 200 en 300 GB, en beschikt over twee USB-poorten voor aansluiting van gezamenlijke USB-printers of extra externe opslagdrives. De verkoopadviesprijs van de 200 Gb 329 en van de 300 Gb is 399 euro. De Maxtor Shared Storage drives zijn in Europa met ingang van maart 2005 verkrijgbaar.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC s, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,