Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 06-01-2005

MAN ONWEL

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een 51-jarige automobilist uit Geffen op de Kooikersweg in s-Hertogenbosch onwel geworden en met zijn bedrijfsauto tegen een kantoorpand gereden. De man is tevergeefs gereanimeerd. Het slachtoffer is niet aan de gevolgen van de aanrijding overleden, maar vermoedelijk ligt een medische oorzaak aan het overleden ten grondslag.

DRONKEN MAN RIJDT INFORMATIEBORD OMVER

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag heeft een 24-jarige inwoner uit Drunen op de Koningsweg in s-Hertogenbosch met zijn auto een elektronisch informatiebord zwaar beschadigd. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en is vermoedelijk daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen het bord gereden. De auto van de verdachte liep zware schade op. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERDACHTEN WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn een 16- en 18-jarige Bossche bij een drogisterij aan de Hoge Steenweg in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een wegwerpcamera. De twee zijn overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten.

SCOOTERRIJDER NA NEGEREN STOPTEKEN ALSNOG AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag hebben agenten een 17-jarige Bosschenaar die een stopteken had genegeerd alsnog aan kunnen houden op de Boschdijkstraat in s-Hertogenbosch. Agenten zagen de jongen en zijn passagier zonder helm rijden en vermoedden dat de scooter van diefstal afkomstig was. Toen de jongen er na het negeren van het stopteken vandoor wilde gaan is de passagier door een agent vastgepakt. Omdat de verdachte probeerde door te rijden kwamen de agent en de twee op de scooter ten val. De scooter was van een heel uniek type waarvan er maar enkele in s-Hertogenbosch rondrijden. Deze bleek echter niet te zijn gestolen. De jongen verklaarde dat hij er vandoor ging omdat hij geen bekeuring wilde krijgen.

VERDACHTE SITUATIE

s-Hertogenbosch De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een melding dat een bewoner van een flat aan de Boschveldweg in s-Hertogenbosch verdachte geluiden hoorde. Terplaatse troffen agenten een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats aan in de centrale portiek. De twee zochten een slaapplaats. Tegen beide personen is proces-verbaal opgemaakt. De man is ingesloten omdat er nog een verkeersboete voor hem openstond.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode In de nacht van woensdag op donderdag is op de Nijnselseweg in Sint Oedenrode een 63-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Helvoirt Woensdagmiddag zijn twee 15-jarige jongens uit Vught en Helvoirt aangehouden voor vernieling bij een recreatieoord aan de Duinoordseweg in Helvoirt. De twee gingen zonder toestemming met een golfplaat van de kunstskibaan af waardoor schade ontstond. Zij werden betrapt door de eigenaresse. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij worden voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro Halt.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

Vught In de nacht van woensdag op donderdag is bij de GGZ aan de Laagstraat in Vught een 30-jarige Bossche aangehouden voor huisvredebreuk. De vrouw was op bezoek bij een patiënt en bleek tegen de regels in na 23.00 uur nog aanwezig te zijn. De vrouw wilde op vordering van het personeel de kamer van de patiënt niet verlaten. Toen de politie arriveerde begon zij te schoppen en te slaan. Een agent liep daarbij een aantal blauwe plekken op. De vrouw is geboeid overgebracht en voor verhoor ingesloten.

AUTOMOBILIST RIJDT TALUD AF

Veghel - Donderdagmorgen is een automobilist uit Uden (leeftijd onbekend) op de rijksweg A50 in Veghel met zijn auto van het talud afgereden en gewond geraakt. De man schrok volgens zijn zeggen van een overstekend dier, reed van het talud af en sloeg een aantal keren over de kop. De man had o.a. last van zijn nek en arm. Hij is per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.

FIETSSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Volkel Donderdagmorgen is een 52-jarige fietsster uit Volkel bij een aanrijding op de kruising Kloosterstraat / Schakelplein in haar woonplaats. Een 51-jarige automobilist uit Volkel verleende de vrouw op de kruising geen voorrang. Het slachtoffer kwam ten val en is met een gebroken enkel overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA BEDREIGING

Veghel- Woensdagmiddag is op de Rembrandtlaan een 45-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man had zojuist verschillende vernielingen gepleegd en mensen bedreigd in een pand aan de Leo van der Weijdenstraat. De verdachte heeft vervolgens zijn auto gepakt en dreigde hiermee het pand binnen te rijden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij inverzekering is gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

GRAFFITI

Oss- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Grindlaan in Oss een 13-jarige jongen in die plaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen drie jongens hard weglopen na het zien van de politie. De 13-jarige jongen kon de door de agenten worden staandegehouden en verklaarde zojuist op een schutting aan de Basaltstraat graffiti te hebben gespoten. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen is doorverwezen naar Bureau Halt.

BEDRIJFSINBRAAK

Grave - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Mgr. Borretweg. Daders vernielden de ruit van een deur. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen.

AUTO-INBRAKEN

Grave- In de nacht van woensdag op donderdag is er in twee geparkeerd staande autos aan de Traverse en in een auto aan de Roerdomphorst ingebroken. Bij alle drie de autos werd een ruit vernield en zijn vervolgens onder andere een autoradio en tassen weggenomen.