DHV helpt Azië door inzet van expertise

6 januari 2005 - Na één van de zwaarste natuurrampen sinds mensenheugenis in Azië wil advies- en ingenieursbureau DHV hulp bieden.
De metershoge vloedgolven overspoelden de kusten van Indonesië, Maleisië, Birma, India, Thailand, de Malediven en Sri Lanka. In bijna al deze landen is DHV actief. In Indonesië, India en Sri Lanka hebben we vestigingen, in de meeste andere landen werken we op projectbasis. Dat maakt onze betrokkenheid extra groot.

DHV heeft ervoor gekozen specifiek hulp te bieden aan Indonesië. De keuze is op Indonesië gevallen, omdat het gebied het zwaarst getroffen is en we daar al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw werken en de omstandigheden en de cultuur heel goed kennen. Bovendien heeft DHV in het getroffen gebied gewerkt aan watervoorzieningen, infrastructuur, kust- en stedelijke ontwikkeling. Alles is nu totaal vernietigd.

DHV stelt senior expertise ter beschikking voor de wederopbouw
DHV levert een bijdrage om het getroffen gebied in Indonesië te helpen door senior expertise ter beschikking te stellen. Dat betekent dat een senior specialist van DHV die het land goed kent en de taal spreekt voor een aantal maanden zal worden vrijgemaakt om kosteloos adviezen te leveren en een coördinerende rol te spelen ten behoeve van de wederopbouw. Er is veel behoefte aan de expertise die DHV in huis heeft. Daarom kiest DHV voor deze tastbare en concrete manier van hulp bieden.

Ir. A.J.M. Galavazi, DHV's regiodirecteur van Azië, coördineert de activiteiten. In dit verband vindt er ook afstemming plaats met meerdere partijen buiten DHV om tot een zo efficiënt mogelijke inzet te komen.

Naast de bijdrage die DHV als organisatie biedt, is er op 5 januari spontaan vanuit de medewerkers in Nederland een actie gestart om vakantiedagen in te leveren om hiermee voor langere tijd DHV-expertise vrij te maken. Het geld dat hiermee vrijkomt zal gebruikt worden om extra mankracht beschikbaar te stellen voor hulp aan Indonesië. Binnen een dag zijn 220 vakantiedagen door DHV-medewerkers ingeleverd voor de DHV-actie.


Meer informatie
DHV
Jeannette van Enst
(033) 468 20 15
06-54 24 51 80