Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


06 januari 2005


Onderwerp: Nieuwe aanhouding in Apeldoorns onderzoek.


Naast het in vrijheid stellen van een man en een vrouw heeft de politie Apeldoorn vanmiddag in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een Apeldoorner opnieuw een verdachte aangehouden.
De identiteit van het slachtoffer is nog steeds niet officieel vastgesteld.


In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een Apeldoorner, die dinsdagavond 4 januari levenloos in een voormalige supermarkt werd aangetroffen is vanmiddag opnieuw een man aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het misdrijf. Kort daarvoor waren in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen een man en vrouw in vrijheid gesteld.


Beide personen waren kort na de melding voor mogelijke betrokkenheid bij het misdrijf aangehouden.


Er is nog geen duidelijkheid over de juiste identiteit van het slachtoffer. De man leefde een zwervend bestaan en verblijft pas sinds een jaar in het Apeldoornse dak- en thuislozen-circuit. Via zijn voormalig bekende verblijfplaatsen zoekt de politie naarstig verder om zo snel mogelijk eventuele nabestaanden van het slachtoffer te kunnen informeren.


Het vermoeden bestaat, dat de man uit Duitsland afkomstig is en inmiddels wordt ook door de autoriteiten over de grens een onderzoek ingesteld.


Gisteren is er sectie verricht, maar over de mogelijke doodsoorzaak worden geen mededelingen gedaan.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --