Gemeente Waalwijk

Vier winnaars verdienen een Pluim!

Maar liefst vier winnaars, die de naam exact hebben genoemd, vallen in de prijzen door het verzinnen van de naam voor de sporthal in Landgoed Driessen. Over 186 inzendingen heeft de jury haar mening gevormd en heeft zij gekozen voor de naam Sporthal De Slagen. De argumenten en de naam vielen zeer in de smaak van de jury. Vanuit cultuurhistorisch besef verwijst de naam namelijk naar het vroegere en nog overblijvende slagenlandschap op de locatie van de sporthal. Daarnaast geeft het de relatie weer met veel takken van sport (techniek van badminton, tennis, volleybal). Andere argumenten zijn dat tijdens het sporten slagen worden geleverd, men kan slagen in de sport en de naam is kort en krachtig. Volgens planning wordt begin juni 2005 de sporthal opgeleverd en kunnen sporters vanaf augustus gebruikmaken van het nieuwe complex.

Criteria

De naam moest aan de volgende criteria voldoen:
- Een kernachtige naam (toepasbaarheid naam op de gevel, het opnemen van de telefoon, vermelden van adressen);

- Een duidelijke relatie met sport, met de omgeving, met Waalwijk;
- De naam moet goed klinken;

- Er mag geen verwarring optreden met het sportpark De Gaard op nagenoeg dezelfde locatie, of met de nog te bouwen school.

De jury, bestaande uit twee wethouders van de gemeente Waalwijk, twee leden van de toekomstige gebruikers van de sporthal en de ambtelijk projectleider, hebben vanwege de vele inzendingen meer tijd moeten nemen voor de beoordeling. De jury is zeer tevreden met de inzendingen en met de naam. De gemeente Waalwijk is alle deelnemers zeer dankbaar voor de belangstelling en de vele inzendingen, brieven (handgeschreven A4-tjes vol), ansichtkaarten en e-mailtjes.

De winnaars

Op 6 januari ontvangen de volgende winnaars uit handen van wethouder Van Baardwijk een Pluim ter waarde van 100,-:

- de familie Van Venrooij uit Sprang-Capelle
- dhr. Ad Dekkers uit Sprang-Capelle

- dhr. Chris Hoevenaars uit Waalwijk

- dhr. Robert Hoogveld uit Rosmalen

Een Pluim is een belevenis naar keuze. Bijvoorbeeld een citytrip (1 overnachting met ontbijt voor 2 personen), een workshop bewegingsmeditatie, een dvd-abonnement voor 40 keer huren, met 4 personen naar het Dolfinarium, een etentje voor 4 personen, en nog 55 andere mogelijkheden. Op internet www.pluimen.nl is nog veel meer informatie te vinden.