Siemens

Persbericht

AXX 555

Den Haag, donderdag 6 januari 2005

Siemens helpt tsunami-slachtoffers

Siemens biedt uitgebreide hulp aan de slachtoffers van de catastrofale tsunami in Azië. De donaties afkomstig van Siemens-medewerkers (wereldwijd 430.000 medewerkers) worden door de onderneming verdubbeld. De Siemens Groep in Nederland steunt de slachtoffers door het initiëren van acties om geld in te zamelen. Naast het wereldwijd inzamelen van donaties van medewerkers, concentreert Siemens zich op het bieden van specifieke hulp ter plaatse. De onderneming maakt gebruik van haar aanwezigheid in de getroffen gebieden om snel doelgericht hulp te kunnen bieden.

Siemens heeft speciaal voor de landelijke inzamelingsactie van Giro 555 een mobiele internet-site ontwikkeld, waarmee men via de mobiele telefoon (merkonafhankelijk) eenmalig een donatie kan doen aan Giro 555. Deze site is via de mobiele internetportals van alle telecomproviders (KPN i-mode, Vodafone Live!, T-mobile t-zones, Telfort Mobiel internet en Orange World) beschikbaar en diverse andere sites op het mobiele internet. Daarnaast is het Siemens-billboard langs de A12, ter hoogte van Zoetermeer, aangeboden als publicatieruimte voor de Samenwerkende Hulporganisaties. Sinds woensdag 5 januari hangt daar een oproep tot het storten op Giro 555.

De Siemens-ondernemingen in Indonesië, Sri Lanka, Thailand, India en Maleisië zijn al gestart met het geven van financiële en technische ondersteuning in de verwoeste gebieden. Met de technische ondersteuning van Siemens-experts in het gehele gebied wordt de belangrijkste infrastructuur, zoals elektriciteit, telecommunicatie en watertoevoer hersteld. Daarnaast stelt de onderneming medische apparatuur, zoals röntgen- en ultrasone apparatuur, ter beschikking aan plaatselijke ziekenhuizen.

Inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Nederland N.V.
Maike Dittmar
Telefoon 070 - 333 3786, mobiel 06-21 20 35 52
e-mail: maike.dittmar@siemens.com