FNV Bouw


---

>datum: 06-01-2005

---

Einde vakantiebon blijkt loos alarm

De ergste kou rond de vakantiebon is uit de lucht. De bouwwerkgevers stemmen alsnog in met de premie die partijen in het Vakantiefonds op 21 december vaststelden. Berichten over het einde van de vakantiebon blijken dus loos alarm. Onder dreiging van een kort geding gaan werkgevers nu toch akkoord; eerder deze week sommeerden de bonden de werkgevers om het systeem van vakantiebonnen te handhaven.

Op dinsdag 11 januari wordt het overleg over de CAOs voor de bouw en de uta (uitvoerend, technisch en administratief personeel in de bouw) hervat nadat het sinds april heeft stilgelegen. De premie voor 2005 van het Vakantiefonds is daarbij in elk geval geen struikelblok.

Eind december meenden de bouwwerkgevers nog dat de vakbonden het vakantiefonds opblazen. Zij adviseerden hun leden om hun administratie voor te bereiden op het einde van het systeem van vakantiebonnen. FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en Vakvereniging Het Zwarte Corps vonden dat standpunt juridisch niet houdbaar. In het bestuur van het Vakantiefonds was op 21 december feitelijk overeenstemming ontstaan over de premie voor 2005. Werkgevers maakten dit onderwerp echter afhankelijk van overeenstemming over andere premies. Inmiddels zijn ze dus op hun schreden teruggekeerd.


---