Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Toch vaststelling premies vakantiefonds

6 januari 2005 â Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben vandaag alsnog overeenstemming bereikt over de premiehoogte in 2005 voor het zogeheten vakantiefonds. Dat betekent dat bouwbedrijven bedragen kunnen afdragen aan het fonds en dat werknemers dit jaar aanspraak kunnen blijven maken op een uitbetaling van vakantiedagen en vakantiegeld. Vanuit de traditie wordt gesproken over de âvakantiebonnenâ. Bouwend Nederland informeert de aangesloten bouwbedrijven dezer dagen over de overeenstemming. Hiermee is duidelijkheid geschapen voor het vakantiefonds. Nadere toelichting kunt u vinden in het CAO Dossier.

Toen geen premievaststelling kon plaatsvinden heeft Bouwend Nederland de bouwbedrijven geadviseerd voorbereid te zijn op de invoering van de vakantiegeldsystematiek zoals die ook elders geldt (en ook voor de medewerkers die niet vallen onder de Bouw-CAO). Voor de bedrijven zou dat hebben betekend dat zij op korte termijn hun loonadministratie hadden moeten aanpassen. Door de bereikte overeenstemming is dat op dit moment niet aan de orde.

De werkgeversorganisaties in de bouw blijven overigens van oordeel dat de systematiek van het vakantiefonds, waarvan de uitvoering zeer veel geld kost, niet past bij de moderne tijd.

donderdag 6 januari 2005; Bouwend Nederland