Gemeente Delfzijl

Persbericht

24-12-2004
Nieuwjaarsvisite 2005 in nieuw jasje

INFORMATIE

De traditionele Nieuwjaarsreceptie voor de bevolking krijgt vanaf 2005 een nieuw jasje.
Op 6 januari a.s. hoeft de burger niet meer in de rij te staan om de burgemeester en het college de beste wensen te doen toekomen, maar kan men direct het gemeentehuis inlopen om elkaar daar tegen te komen. Ook de traditionele nieuwjaarstoespraak door de burgemeester komt te vervallen. In plaats daarvan gaat burgemeester drs. M. Appel-de Waart met microfoon en camera langs de wethouders om ze in korte bijdragen te interviewen over de plannen in 2005.
De politieke beschouwingen worden afgewisseld door optredens van de Flute Band, het Popkoor en een koperensemble, allen van het IVAK.

Het programma vindt plaats in verschillende ruimtes van het gemeentehuis. Op schermen kan iedereen het programma volgen. De inwoners van de gemeente zijn per brief uitgenodigd. Er worden minstens 500 mensen verwacht. Dit aantal is te veel om in het gemeentehuis te ontvangen. Daarom wordt er voor het gemeentehuis een tent geplaatst waarmee maximaal 550 mensen kunnen worden ontvangen. De Nieuwjaarsvisite begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.