Gemeente Krimpen aan den IJssel


Onderhoud Algerabrug: onderzoek aanbrug op 6 en 7 januari 2005

In het kader van goed onderhoud van de aanbrug van de Algerabrug is het noodzakelijk een onderzoek uit te voeren naar de staat van deze constructie. In verband daarmee zal op donderdag 6 januari 2005 tussen 9.30 en 14.30 uit de wisselstrook en het fietspad monsters worden geboord.

Door de hoge verkeersdruk is het niet mogelijk meteen de benodigde monsters uit de hoofdrijbaan te boren. Dit zal in de nacht van donderdag 6 januari 2005 op vrijdag 7 januari 2005 tussen 22.00 en 05.00 op de hoofdrijbaan gebeuren. Er is dan steeds één rijstrook geblokkeerd. Het verkeer wordt met een mobiele
verkeersregelinstallatie, steeds wisselend van richting, over de overgebleven rijstrook geleid.

Voor de stroomvoorziening voor dit boorwerk wordt gebruik gemaakt van een aggregaat. Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken wordt een holle boor gebruikt en wordt het aggregaat zoveel mogelijk afgeschermd.

De werkzaamheden worden niet uitgevoerd als het vriest. Het boorwater dat bij het boren vrijkomt levert in dat geval namelijk te veel gevaar op voor het verkeer. In dat geval wordt een nieuwe datum bekendgemaakt.

Krimpen aan den IJssel