Ingezonden persbericht

PST Business Solutions viert haar vijftienjarig bestaan

TIEL, 20050106 -- Tiel, januari 2005 - PST Business Solutions, aanbieder van oplossingen voor onder andere het IBM eServer iSeries platform, viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Sinds de oprichting heeft zij zich ontwikkeld van leverancier van software tools tot alround solutions provider.


PST Business Solutions viert haar verjaardag het hele jaar door met acties en evenementen voor haar klanten en relaties en terugblikken op de afgelopen 15 jaar. Alles in het kader van het vijftienjarig bestaan is te vinden op de jubileumwebsite www.15jaarpst.nl.

Arnaud de Wilde, directeur Service & Support, heeft PST Business Solutions in 1990 opgericht. "Mijn toenmalige partner en ik waren beide consultant en merkten bij het uitvoeren van projecten dat met behulp van software tools veel tijd uitgespaard kon worden. Veel bedrijven konden handige tools gebruiken, maar hadden er simpelweg geen kennis van. Onze werkgever was niet geĂŻnteresseerd in het verkopen van tools, zij deden aan 'uurtje factuurtje', dus zijn we zelf een bedrijfje begonnen", aldus Arnaud de Wilde.

De eerste leverancier was Advanced Systems Concepts, producent van Sequel en Abstract. Al gauw daarna kwam Tango/04, leverancier van systeem- en applicatiemanagement oplossingen. PST Business Solutions heeft sindsdien drie maal de World Wide Best Performing Tango/04 Business Partner Award gewonnen.

Inmiddels is PST Business Solutions uitgegroeid tot leverancier van veel meer dan alleen software tools. Daarom is in 2001 ook de naam veranderd van Professional Software Tools naar PST Business Solutions. Olaf van Dam, directeur Sales & Marketing en mede eigenaar sinds 1995: "We kregen steeds vaker de vraag of we producten wilden installeren, implementeren of opleiding wilden geven. Dan krijg je een heel andere bedrijfsfilosofie. De naam dekte de lading niet meer, dus hebben we hem veranderd."

PST Business Solutions levert oplossingen die de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, performance en veiligheid van systemen en applicaties verhogen. Daarnaast levert zij query-, analyse- en rapportageoplossingen, producten om 5250-applicaties grafisch te maken en een ERP pakket voor groothandels. Dit alles ondersteund met trainingen en consultancy.




Ingezonden persbericht