Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk en Microsoft delen patenten

Partijen stellen intellectuele eigendom -portfolio open voor elkaar

Barendrecht, 6 januari 2005 Autodesk en Microsoft hebben een licentieovereenkomst getekend uit hoofde waarvan zij elkaar toegang verlenen tot elkaars patentportfolio s. De overeenkomst het resultaat van verdere intensivering van de jarenlange samenwerking tussen Autodesk en Microsoft zal beide bedrijven in staat stellen hun productaanbod te verbreden en oplossingen te leveren die nog meer functionaliteit bieden. In het kader van deze overeenkomst zullen Autodesk en Microsoft overgaan tot uitwisseling en implementatie van gepatenteerde technologie op het gebied van gegevensbeheer (ook ontwerpgegevens), samenwerking, digitale effecten, beheer van digitale rechten, projectmanagement, computer-ondersteund ontwerpen en locatiediensten. De voorwaarden waaronder de overeenkomst tot stand is gekomen, zijn niet bekendgemaakt.

De licentieovereenkomst verschaft Autodesk toegang tot de uitgebreide intellectuele eigendom -portfolio van Microsoft. Deze portfolio bestaat uit enkele duizenden Amerikaanse patenten, zowel toegewezen als aangevraagd. Andere vooraanstaande technologiebedrijven waarmee Microsoft vergelijkbare licentieovereenkomsten heeft gesloten, zijn onder meer Cisco Systems, Siemens en SAP.

Microsoft

Het in 1975 opgerichte Microsoft (Nasdaq: MSFT) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van software, services en oplossingen waarmee consumenten en bedrijven hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters
Tel 0345 501595

Mobiel: 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl