Gemeente Sneek


Waterstad A7 Sneek stap dichterbij
Het college van burgemeester en wethouders informeert in februari 2005 de commissie stadsontwikkeling, milieu en openbare werken over de voortgang van de planopzet voor Waterstad A7 Sneek, fase 1. In het voorjaar van 2005 wordt de gemeenteraad vervolgens gevraagd om een krediet beschikbaar te stellen voor de verdere uitvoering van Waterstad A7.

Het Tracébesluit voor de aanpak van Rijksweg 7 Sneek is in oktober genomen. Daardoor ontstaat ook steeds meer duidelijkheid over de hieraan gerelateerde werken. Eén daarvan is Waterstad A7. Waterstad A7 is het antwoord van gemeente Sneek op de vraag hoe Rijksweg 7 Sneek en de directe omgeving elkaar in de toekomst zo goed mogelijk kunnen verdragen en elkaar zelfs kunnen versterken.

De plannen rond waterstad A7 richten zich vooralsnog op het gedeelte tussen Woudvaart en Lemmerweg. Het plan voorziet in nieuw bevaarbaar water aan de stadszijde van de rijksweg. Langs en in dit water is nieuwe woon- en kantoorbebouwing gepland. Dit plan is in verschillende vormen al een aantal maal aan de bevolking voorgelegd. In april 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met het maken van concrete plannen voor deze eerste fase. De verbindingsweg tussen de Lemmerweg en het nieuwe viaduct bij de Akkerwinde maakt hier onderdeel van uit.

De studie naar een nieuwe planopzet, uitgevoerd door adviesbureau Royal Haskoning, heeft geresulteerd in een ontwerp, waarbij de verbindingsweg deels als een kade rond het plan ligt en deels dichter langs de bestaande wijk loopt. Hierdoor ontstaat ruimte voor water en woonbebouwing tussen de rijksweg en de verbindingsweg. Met deze opzet komt het plan sterk tegemoet aan de belangrijkste wensen vanuit de omgeving en wordt er minimaal afbreuk gedaan aan de oorspronkelijke opzet van het plan.

Daarnaast kan Waterstad A7, fase 1 kostendekkend uitgevoerd worden. Dat wil zeggen dat de kosten gedekt kunnen worden uit de opbrengsten van woningen en kantoren. Ook is in het plan rekening gehouden met een zeer gevarieerd woningbouwprogramma, waarin zowel ruimte is voor goedkope huur- en koopwoningen als voor duurdere appartementen.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 5-1-2005