Ingezonden persbericht


Persbericht

De PC heft toeslag op bij crematie & begrafenis op zaterdag

De PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, heeft per 1 januari 2005 de toeslag voor begrafenissen en crematies op zaterdag opgeheven. In de afgelopen jaren is de PC in toenemende mate geconfronteerd met de vraag van nabestaanden om de uitvaart van hun dierbare overledene op zaterdag te kunnen laten plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid van rouwbezoek in de uitvaartcentra in het weekend. De mogelijkheden waren er weliswaar, maar de tarieftoeslagen welke sinds jaar en dag gebruikelijk zijn, bleken vaak een onoverkomelijke drempel. Vandaar dat uitvaarten regelmatig over het weekend heen getild worden.

De PC wil aan de wensen van de nabestaanden tegemoet komen en heft de zaterdagtoeslag bij begrafenissen en crematies dus op. Tegelijkertijd wordt hiermee ingespeeld op de maatschappelijke ontwikkeling, waarin dienstverlening niet alleen door de week, maar ook op zaterdag gebruikelijk is.

Het opheffen van de weekendtoeslag op de uitvaartdienstverlening geldt voor de uitvaarten die PC Uitvaartzorg zelf verzorgt. De zaterdagtoeslag verdwijnt ook voor andere uitvaartondernemingen die gebruik maken van de PC uitvaartlocaties. Voor dienstverlening van niet tot de PC Hooft Groep behorende crematoria en uitvaartcentra, blijft de daar geldende tariefstelling gehanteerd.

De PC Hooft Groep is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. Het bedrijfsonderdeel PC Uitvaartzorg verzorgt in opdracht en in overleg met nabestaanden de complete uitvaart. Het bedrijfsonderdeel Begraafplaatsen & Crematoria biedt auladiensten, crematies, begrafenissen en wenselijke horeca. Dat gebeurt in Crematorium & Begraafplaats Westgaarde, Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad, Crematorium Alphen aan den Rijn met uitvaartcentrum, Het Uitvaarthuis in Purmerend, Crematorium Purmerend en Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn. Door het bedrijfsonderdeel PC Hooft Verzekeringen worden natura verzekeringen (premie en koopsom) aangeboden. Daarnaast wordt een goedkopere, laagdrempelige jongerenpolis aangeboden.

De PC Hooft Groep is voortgekomen uit en werkt intensief samen met Coöperatie PC, een uitvaartvereniging opgericht in 1931 met inmiddels ruim 100.000 leden.