KAS BANK

_____________
PERSBERICHT
6 januari 2005

GOED JAAR VOOR KAS BANK

2004 is een goed jaar geweest voor de KAS BANK. Commercieel hebben de inspanningen geleid tot een behoorlijk aantal nieuwe cliënten, afkomstig uit andere Europese landen. Dit jaar concretiseert het succes van de Europese strategie, waarbij de bank transformeert van een Nederlandse naar een Europese effectendienstverlener, met sterk ontwikkelde specialismen. Momenteel is reeds meer dan 50% van de cliëntcategorie 'banken en brokers' afkomstig uit het buitenland en bevindt meer dan 50% van het geadministreerd vermogen zich in het buitenland. Ook bijna de helft van de afgewikkelde transacties vindt inmiddels buiten Nederland plaats via de nieuwe directe aansluitingen op de belangrijkste Europese marktstructuren.

In zijn Nieuwjaarstoespraak ging bestuursvoorzittter Von Balluseck ook in op recente ontwikkelingen op de Europese beurzen. "Wij volgen met grote belangstelling de biedingenstrijd rondom London Stock Exchange. Wij zijn voor de LSE een belangrijke clearingmember maar ook een aandeelhouder. KAS BANK beschikt momenteel over circa 900.000 aandelen LSE, die voor praktisch nul zijn verkregen. Wij verwachten dat dit jaar een bieding zal worden gerealiseerd. Dit zal alsdan een sterk positief effect hebben op het resultaat van de bank en hoger zijn dan de eerder gemelde stijging van de pensioenlasten onder IFRS. Ook zonder dit LSE-effect", zei Von Balluseck, "is een gezonde stijging in de provisie-omzet te verwachten."

Profiel KAS BANK

De KAS BANK N.V. is een solide, gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan modulaire effecten- en informatiediensten.




KAS BANK