Gemeente Haarlem


6 januari 2005

358/2004
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente Haarlem door rechter in het gelijk gesteld

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem heeft op 29 december 2004 uitspraak gedaan in een handhavingzaak van de gemeente Haarlem. In deze zaak is opgetreden tegen illegale bouwwerken en illegaal gebruik op het volkstuinencomplex aan het Jaagpad. De rechter heeft de gemeente Haarlem op vrijwel alle punten in het gelijk gesteld.

Zo is het gebruik van de tuinhuisjes als woning en schildersatelier verboden en kan de gemeente hiertegen dus optreden. In de uitspraak staat verder dat verschillende bouwwerken en bovengronds leidingwerk zonder vergunning zijn aangebracht. De rechter geeft ook aan dat aannemelijk is geworden dat de gemeente in het algemeen een strikt handhavingsbeleid voert en dat in het bijzonder in dit gebied dit beleid ook uitgevoerd wordt binnen het "project Zuid Schalkwijkerweg". Ook zijn er volgens de voorzieningenrechter geen bijzondere omstandigheden waarom de gemeente niet handhavend zou moeten optreden. De zaak wordt nog behandeld in de bezwarencommissie.


Handhavingsproject Zuid Schalkwijkerweg
De uitspraak van de voorzieningenrechter is een steun in de rug voor de gemeente Haarlem bij de verdere uitvoering van het gestarte handhavingproject aan de Zuid Schalkwijkerweg. In dit project wordt het gehele gebied aangepakt waarbij met name gekeken zal worden naar illegale bouw en illegaal gebruik van gronden en gebouwen. Doel van het project is behoud van het open karakter van het gebied.


sector Stedelijke Ontwikkeling
Lotte van Hees, communicatieadviseur
023-5113579/06-46215506
l.hees@haarlem.nl

---- --