Politie Zeeland


Z-138-2005 Auto-inbraken

In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Schepenstraat in Aardenburg.
Uit de auto werden geen goederen weggenomen.
Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto aan de Bootstraat. Hieruit werd o.a. de geluidsapparatuur weggenomen. De gestolen spullen werden later in de omgeving teruggevonden.


O-139-2005 Diefstal reclameborden

Vanaf de Nobelweg in GOes zijn tussen afgelopen dinsdagmiddag en donderdagmiddag twee reclameborden weggenomen.
De reclameborden waren bevestigd op een trailer. Waarde bedraagt een paar honderd euro.


O-140-2005 Winkeldiefstal

Twee 14-jarige jongens uit Zierikzee zijn donderdagmiddag in hun woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal.
Ze wilden bij de Praxis een hangslot wegnemen zonder deze te betalen. Beide jongens worden doorgestuurd naar bureau Halt.


Z-141-2005 Dodelijk ongeval in Terneuzen

Een 50-jarige vrouw uit Terneuzen is donderdagavond in haar woonplaats om het leven gekomen toen ze werd geschept door een auto.
De vrouw stak rond 18.20 uur de Binnenvaartweg over toen ze werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 65-jarige man uit de gemeente Terneuzen.
De 50-jarige vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.


Z-142-2005 Keukenbrand in Terneuzen

In de keuken van een flatwoning aan de Jacob van Lennepstraat in Terneuzen is donderdagavond rond 20.00 uur brand uitgebroken.
De bewoner werd door brandweerpersoneel van zijn balkon gehaald. Omdat de man veel rook had binnengekregen, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen waar hij een nachtje ter observatie zal moeten blijven. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een defect in een waterkoker.


W-143-2005 Automobilist rijdt tegen vangrail
Donderdagavond rond 19.30 uur is op de Nieuwlandseweg in Nieuw en Sint Joosland een 35-jarige automobilist uit Leiden tegen de vangrail gereden.
Door nog onbekende oorzaak verloor hij ter hoogte van de afrit A58 de macht over het stuur waarna zijn auto op de vangrail tot stilstand kwam. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen alwaar een hersenschudding werd geconstateerd. Omdat de adem van de automobilist naar alcohol rook, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De auto raakte zwaar beschadigd.