CDA

06-01-05
Nieuwjaarsbijeenkomst CDAV over referendum Europese grondwet

Op zaterdag 8 januari a.s. vindt van 10.30 tot 14.00 uur in het NH Hotel te Utrecht (naast het Centraal Station) de nieuwjaarsbijeenkomst van de CDA Vrouwen plaats.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er toespraken van CDA-Europarlementariër Corien Wortmann en de CDA-Tweede Kamerleden Jan Jacob van Dijk en Liesbeth Spies.

Hester Maij (waarnemend voorzitter van het CDAV, in het dagelijks leven wethouder te Amsterdam) opent de bijeenkomst met een korte toespraak.

Daarna zijn er inleidingen van Europarlementariër Corien Wortmann, over de integratie van nieuwe lidstaten in de Europese Unie, Tweede Kamerlid Liesbeth Spies, over duurzame ontwikkeling in Europees, verband en Tweede Kamerlid en Europa-woordvoerder Jan Jacob van Dijk, over het belang van de Europese grondwet (Conventie).

Vervolgens is er vanaf 12.00 uur debat met de zaal.

Uitkomsten debat jaarthema Mobiliteit en emancipatie

Aan het eind van de bijeenkomst worden de resultaten van het debat over het jaarthema Mobiliteit en emancipatie gepresenteerd. In de afdelingen van het CDAV is in 2004 over dit onderwerp gediscussieerd.

De resultaten worden gepresenteerd door eerste vice-voorzitter van het CDAV, Gerda Kempen, die tevens voorzitter is van de projectgroep Mobiliteit en emancipatie.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een lunch.