Gemeente Apeldoorn

Nieuwjaarsconcert De Ereprijs op zondag 9 januari

Het traditionele nieuwjaarsconcert van De Ereprijs vindt dit jaar plaats op zondag 9 januari in de Burgerzaal van het Stadhuis. De Ereprijs is een orkest van veertien muzikanten dat hedendaagse muziek ten gehore brengt. De muziekstukken die zondag te horen zijn, zijn gemaakt door componisten uit verschillende tijden. Het programma begint om 12.00 uur enduurttot14.00uur.HetStadhuisisgeopend vanaf 11.30 uur.

De Ereprijs zal om 12.00 uur het programma openen met Das Berliner Requiem van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Het stuk werd geschreven in 1928 ter herdenking van de afloop van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens zal het ensemble Brettl-Lieder van Arnold Schonberg ten gehore brengen. Deze cabaret liederen zijn in 1901 voor het Berlijnse literaire cabaret Uberbrettl geschreven. Het muziekstuk is speciaal bewerkt voor het nieuwjaarsconcert van de Ereprijs op 9 januari aanstaande. Het ensemble wordt begeleid door Gerda van Zelm, bekend van de Young Composers Meeting in 2004.
Het concert is een initiatief van De Ereprijs en de gemeente Apeldoorn. Belangstellenden kunnen het concert gratis bezoeken. Voor het laatst bijgewerkt op: 4-jan-2005 04:04