District Rijn en Venen 12.10 uur

Utrecht 09-01-2005 - nieuwsberichten Rijn en Venen

Jongeren aangehouden

WAVERVEEN Zaterdagavond zijn op de Proostdijerdwarsweg vier jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging en het gebruik van pepperspray.

De vier jongeren, een 14-jarige meisje uit Vinkeveen, een 16-jarige jongen en twee 15-jarige jongens uit Mijdrecht, waren daar in verband met een feest. Op de oprit van een woning ontstond een woordenwisseling met andere gasten, dat resulteerde in een vechtpartij waarbij ook pepperspray is gebruikt. De politie heeft de vier jongeren aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De ouders van de jongelui zijn in kennis gesteld. De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft voorgedaan.

Dronken bestuurder veroorzaakt veel schade

MAARSSEN Een 21-jarige automobilist uit Maarssen heeft in de nacht van zaterdag op zondag flink wat schade veroorzaakt doordat hij dronken achter het stuur zat. Rond 1.30 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden in het Valkenkamp waarbij twee geparkeerde autos waren beschadigd. Toen agenten arriveerden meldde de veroorzaker van de aanrijding zich en gaf toe dat hij de schade had veroorzaakt. Ook biechtte hij op dat hij op de Vogelweg ook betrokken was geweest bij een aanrijding. De agenten hebben de bestuurder meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse en hieruit bleek dat de man bijna drie keer zoveel alcohol had genuttigd dan is toegestaan, namelijk 695 ug/l. De Maarssenaar is vervolgens aangehouden en mocht zijn roes uitslapen in het politiebureau.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.00 uur twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden op de Leicester. De twee mannen, 22 jaar uit Zeist en 33 jaar uit Hilversum, hadden eerder die week goederen uit de winkel weggenomen. De eigenaar van de winkel herkende ze en belde de politie. De politie trof in de auto van het tweetal goederen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal en heeft de mannen aangehouden. De twee zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Dronken achter het stuur

ABCOUDE/MAARSSEN/BREUKELEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie automobilisten aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Een 19-jarige man uit Baambrugge werd betrapt op de Willem van Abcoudelaan in Abcoude. Hij bleek onder invloed van 445 ug/l. Een 20-jarige man uit Zwaag is aangehouden op de Kerkweg in Maarssen. Ademanalyse wees uit dat hij 372 ug/l alcohol genuttigd had. Een 42-jarige man uit Eindhoven reed met 525 ugl/l alcohol op de Parallelweg in Breukelen. Tegen alle drie is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na feest

KOCKENGEN Zaterdagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat de situatie rond een feest in een sporthal aan de Sportweg uit de hand dreigde te lopen. Een van de feestgangers was onwel geworden en een grote groep jongeren belemmerde de hulpverlening. De groep richtte zich vervolgens op de agenten en bekogelde een politieauto met glas. Diverse agenten moesten er aan te pas komen om de groep van minstens 30 jongeren te verwijderen. Hierbij is ook de wapenstok gebruikt. Vier jongeren in de leeftijd van 18 t/m 21 jaar uit Kockengen, Nieuwer Ter Aa en Breukelen zijn aangehouden omdat zij weigerde te vertrekken en van belediging. Ook zijn personen op de bon geslingerd voor het niet kunnen tonen van identiteitspapieren, het in het openbaar nuttigen van alcohol en het kapot gooien van een bierflesje. Later die nacht kwam een kleine groep feestgangers verhaal halen bij het politiebureau waar ook de aangehouden personen zich nog bevonden. Tegen de ochtend zijn deze personen vrijgelaten en keerde de rust weer terug.