Politie Limburg-Noord


Politie houdt verdachten aan wegens geweldpleging
Datum: 09-01-2005

Tijd bericht: 12:45

Plaats: Helden

De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag op het Mariaplein twee 17-jarige jongens aangehouden bij twee afzonderlijke geweldplegingen.
Omstreeks 01.00 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij, waarbij een gewonde was gevallen. De agenten troffen een 17-jarige inwoner van Panningen aan die een hoofdwond had opgelopen als gevolg van een kopstoot en een klap met een glas.

De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo en ter observatie opgenomen. Zijn letsel is nog onduidelijk. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Kessel, werd in een horecagelegenheid aangehouden op grond van getuigenverklaringen. Het slachtoffer zou buiten nog een vuistslag hebben gekregen van een tweede verdachte, die kort hierop door de agenten op het Mariaplein kon worden aangehouden. Dit bleek een 17-jarige inwoner van Heibloem te zijn. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau in Venlo, voorgeleid en ingesloten. Hun ouders werden in kennis gesteld van de aanhouding.
De politie heeft ter plaatse enkele getuigen kort gehoord en zet het onderzoek in de komende week voort.

De politiesurveillance moest omstreeks 02.25 uur opnieuw optreden op het Mariaplein, waar een 17-jarige jongen uit Panningen werd aangehouden omdat hij twee jongens zonder aanleiding zou hebben geschopt en een kopstoot zou hebben gegeven. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Venlo, voorgeleid en ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van het optreden van hun zoon. De jongen is zondagmorgen gehoord en na tegen hem proces-verbaal te hebben opgemaakt is hij in vrijheid gesteld.
Beide slachtoffers, twee 15-jarige jongens uit Helden deden aangifte. Zij liepen letsel op aan hun hoofd en van een van hen is de bril vernield.