Politie Limburg-Noord


Politie bemiddelt in onenigheid personeel en bezoekers
Datum: 09-01-2005

Tijd bericht: 14:58

Plaats: Weert

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met veel moeite een onenigheid tussen eigenaresse en personeel van een horecagelegenheid aan de Oelemarkt en een groep bezoekers weten te kalmeren. Een 24-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn neus.
De aanleiding was een bedreiging door een van de bezoekers aan een portier. Deze zou naar buiten zijn gekomen met een ploertendoder en een van de jongemannen uit de groep hiermee hebben geslagen. Het slachtoffer wilde geen verklaring afleggen van het gebeuren, noch zijn identiteit bekend maken. Een andere man uit de groep gaf aan de volgende dag aangifte te komen doen aan het bureau.
Beide partijen bleven tijdens de aanwezigheid van de patrouilles met elkaar schelden en tegen elkaar schreeuwen. De agenten trachtten de personeelsleden en de eigenaresse te bewegen naar binnen te gaan, zodat de rust zou kunnen terugkeren. Ondanks het doen van een beroep op hun verantwoordelijkheid en professionele aanpak, bleven zij de confrontatie zoeken. Pas na ruim een half uur keerde de rust weer.