Politie Drenthe

Politie sluit onderzoek gewapende overval

Hoogeveen 10-01-2005 - Vooral ook door de hulp van burgers heeft de politie het onderzoek naar de gewapende overval op 29 december vorig jaar op een benzinestation aan Het Haagje in Hoogeveen binnen 14 dagen met goed resultaat kunnen afsluiten. De 17 jr. verdachte uit Hoogeveen, die snel kon worden aangehouden doordat zijn op de kabelkrant getoonde foto door veel mensen is herkend, heeft bekend. De Rechter commissaris heeft afgelopen donderdag de voorlopige hechtenis verlengd. Deze week wordt de jongen geleid voor de Raadkamer.

Uit de verklaringen van de verdachte en bestudering van de beschikbare videobeelden trekt de politie de conclusie dat de overval is gepleegd met een zogenaamd vuurwerkpistool. Dit wapen is niet teruggevonden. Wel nam de politie een alarmpistool in beslag.
Volgens de verdachte is de buit van de overval voor het merendeel opgegaan aan gokken en aan het kopen van vuurwerk. De politie nam nog een klein geldbedrag en een door de jongen gekochte MP3 speler in beslag.

Voor de politie is hiermee het onderzoek afgesloten. Het dossier gaat nu naar Justitie.

Dirk Neef verzorgt met betrekking tot dit bericht de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.